Az Omegle az egyik legnépszerűbb online elérhető videó chat oldal. Párosítja az „Ön” és „Idegen” néven azonosított véletlenszerű felhasználókat, hogy online csevegjenek „Szöveges”, „Videós” vagy mindkettő segítségével.

A felhasználó megadhatja az érdeklődési körét is, és az Omegle megpróbálja a felhasználót olyan valakivel párosítani, akinek hasonló az érdeklődési köre. Ha nem, akkor bárkivel találkozhat. A csevegések névtelenek, hacsak a felhasználó nem adja meg, hogy ki ő. A szolgáltatás ingyenes, és nem szükséges fiókot regisztrálni.

Számos utánzat alkalmazás létezik, mint például a „Chat for Omegle”, a „Free Omegle Chat” és az „Omeglers”, de hivatalos Omegle alkalmazás már nem létezik. Úgy tűnik, hogy minden oldal és alkalmazás ugyanazokat a funkciókat és célokat szolgálja, de csak néhányuk kapcsolódik az Omegle-hez. Ezért a szülőknek és a gondviselőknek ellenőrizniük kell, hogy a gyerekek milyen alkalmazásokat telepítettek a telefonjukra, és milyen kockázatokat rejtenek az egyes alkalmazások.

Kik használják az Omegle-t?

A legtöbb közösségi médiaoldalhoz hasonlóan az Omegle esetében is 13 éves korhatár a szülői engedély birtokában. Szülői engedély nélkül a felhasználóknak legalább 18 évesnek kell lenniük.

Az Omegle különösen népszerű az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Indiában és Mexikóban. Azért is rendkívül népszerű a gyerekek és a fiatalok körében, mert sok közösségi média influencer használja és posztol róla. A #omegle hashtag például körülbelül 5 milliárd megtekintéssel rendelkezik a TikTok-on.

Mi az Omegle?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.