A LinkedIn egy olyan közösségi oldal, amelyet kifejezetten az üzleti közösség számára terveztek. Az oldal célja, hogy a regisztrált tagok létrehozhassák és dokumentálhassák az általuk szakmailag ismert és megbízható emberek hálózatát.

Mi az a LinkedIn?

A LinkedIn emellett a szakemberek számára olyan erőforrás, amelynek segítségével állásokat találhatnak, cégeket kutathatnak, valamint híreket szerezhetnek iparágukról és üzleti kapcsolataikról.

A LinkedIn összegyűjti a LinkedIn-profilok adatait, hogy a politikai döntéshozók, munkáltatók, munkavállalók és oktatók számára adatalapú betekintést nyújtson a mintákba, amelyek segítenek összehangolni a munkaerő-kínálatot a kereslettel világszerte.

Ilyen mintázatok például, hogy az emberek általában mikor keresik a következő lépést a karrierjükben, a munkamigrációs trendek az egyes földrajzi helyeken, a készséghiányok az egyes iparágakban, és hogy mely városok a „legtapadósabbak”, azaz melyek azok a területek, ahonnan a munkavállalók kevésbé valószínű, hogy elköltöznek.

Mi a különbség a LinkedIn és a közösségi média más formái között?

A LinkedIn abban különbözik a többi közösségi oldaltól, például a Facebooktól, a Twittertől és az Instagramtól, hogy kifejezetten az üzleti kapcsolatépítést szem előtt tartva tervezték.

Ez egy zártabb hálózat, ahol a tagok általában csak olyan emberekkel lépnek kapcsolatba, akiket már ismernek, vagy akiket valaki a hálózatukból mutatott be nekik. Ez teszi a LinkedInt ideálisnak a szakmai kapcsolatok kiépítésére, szemben a személyes kapcsolatokkal.

Ennek ellenére a LinkedIn kínál néhány, más közösségi hálózatokhoz hasonló funkciót, például csoportokat és vitafórumokat.

Miért érdemes a LinkedInt használni?

A LinkedInt elsősorban három csoport használja: magánszemélyek, értékesítők és toborzók:

  • A magánszemélyek számára a LinkedIn kiváló lehetőség a karrier menedzselésére, álláskeresésre, cégek felkutatására, üzleti kapcsolatokkal való kapcsolatteremtésre és az iparággal kapcsolatos hírek beszerzésére.
  • Az értékesítők gyakran használják a LinkedInt arra, hogy leadeket generáljanak és kapcsolatokat építsenek ki a potenciális ügyfelekkel.
  • A toborzók arra használják a LinkedInt, hogy jelölteket találjanak nyitott állásokra, kutassanak vállalatok után, és kapcsolatot teremtsenek potenciális alkalmazottakkal.
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.