Mi az SPC padlóburkolat?

Az SPC padlóburkolat egy kő-műanyag kompozit maggal ellátott luxus vinil deszka vagy csempe padlóburkolat. Más néven merev mag vagy mesterséges vinil padlóburkolat, négy vagy öt rétegben készül, attól függően, hogy a hátlap hab vagy parafa. A hátlapot gyakran a kényelem és a szigetelés érdekében adják hozzá.

A gyártók a jellemzően 3,2-7 milliméter vastagságú SPC magot mészkőpor, polivinil-klorid és stabilizátorok kombinálásával állítják elő. Az SPC vékonyabb, mint a tipikus WPC, mivel a kő sűrűbb, mint a fa. A mészkőmagnak köszönhetően az SPC padló tartós, a tipikus garanciaidő 25 év körüli.

Mi az SPC padlóburkolat?

Az SPC padló előnyei és hátrányai

Általánosságban elmondható, hogy az SPC padlóburkolat osztozik a merev magos padlóburkolatok előnyeiben és hátrányaiban.

Előnyök

  • Könnyen telepíthető: Az SPC padlólapok a laminált lapokhoz hasonlóan összecsapódnak, és az aljzat fölött lebegnek. Nincs szükség ragasztóra vagy szegekre.
  • Tartós: Egy kopóréteg védi a designréteget, ellenáll a karcolásoknak és az ultraibolya fény okozta károsodásoknak.
  • Kényelmes: A legtöbb SPC padlódeszka és csempe aljzatpárnával rendelkezik a kényelmes járás érdekében, valamint némi hő- és hangszigeteléssel.
  • Rengeteg tervezési lehetőség: A minták a különféle keményfa- és kőpadlótípusokat, valamint a régi típusú linóleum- és vinillemezpadlóra emlékeztető geometriai mintákat utánozzák.

Hátrányok

  • Tagadhatatlanul utánzat: Nem számít, hogy mennyire valósághű a dizájnréteg, az SPC padlóburkolat még mindig úgy néz ki, mint a vinil. Ez nem nagy probléma a geometrikus mintázatok vagy akár a kőutánzat esetében, de egy famintázat soha nem fog úgy kinézni, mint a valódi fa.
  • A színek kifakulnak: Az UV-védő bevonat ellenére az SPC padlóburkolat idővel közvetlen napfényben kifakul.
  • Nem karcálló: A kopóréteg karcálló, nem karcálló. A nagy láb- és háziállatforgalom miatt végül kopottnak tűnik.
  • Nem lehet helyreállítani: Ha az SPC padló egyszer elveszti fényét, nem lehet újra felújítani. Az egyetlen lehetőség a csere.

Az SPC padlóburkolatnak a WPC-hez képest több plusz és egy nagy mínusza is van. A plusz oldalon:

  • Stabilabb: Mivel nem tartalmaz fát, az SPC padlóburkolat nem tágul és nem húzódik össze a változó hőmérsékleti és nedvességi viszonyok hatására.
  • Ütésállóbb: Az SPC padlóburkolat sűrűbb és jobban ellenáll az ütéseknek, mint a WPC.

Kevésbé költséges: Az SPC általában kedvezőbb árú.

A mínusz oldalon az SPC vékonyabb magréteggel rendelkezik, mint a WPC. Kevésbé kényelmes érzés rajta járni, és nem nyújt annyi hő- és hangszigetelést. Ezek a problémák orvosolhatók, ha először egy aljzatburkolatot helyeznek el.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.