Hogyan lehet eltávolítani a rossz szagot a ruhákból mosás után

Ha már túl vagy a megelőzésen, és rossz szagú ruhákkal találod magad – nincs minden remény veszve. Szerencsére a legegyszerűbb módja annak, hogy a dohos, savanyú és áporodott szagú szennyest újra friss illatúvá varázsoljuk – kitaláltad – ecettel. A fehér ecet a legjobb barátod, ha a szennyes felfrissítéséről van szó – vizuálisan és a szagok tekintetében egyaránt.

Ha a ruhák szaga enyhe – de nem nagyszerű -, a megoldás szuper egyszerű lehet. Adj hozzá fél csésze ecetet a mosási ciklus elején, és egy másik csészényit az utolsó öblítéskor, hogy a ruhák újra semleges illatúak legyenek. Komolyabb szagok esetén – mint a fentebb tárgyalt nedves kutya – hosszabb áztatásra lehet szükség.

Használjon két csésze ecetet egy gallon vízhez, és készítsen annyi oldatot, hogy az összes bűzös ruhát teljesen elmerítse. Hagyja a ruhákat legalább egy órán át, de akár egy éjszakán át is áztatni az oldatban – majd szűrje le és mossa ki a szokásos módon.

Ne aggódjon amiatt, hogy a ruhák ecetszagúak lesznek a mosási ciklus befejezése után. A dohos, penészes szagok semlegesítve lesznek – és az ecet minden nyoma kimosódik. Az ecet rendszeres használata a mosásban nagyszerű módja a tiszta illatú szennyes és a tiszta gép fenntartásának! Nyugodtan adjon fél csészényit szinte bármilyen rakományhoz – különösen jól működik a törölközőknél, amelyek hajlamosak a leggyorsabban lerakódásokat képezni.

Hogyan lehet eltávolítani a rossz szagot a ruhákból mosás után

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.