Az kóros soványság ugyanolyan egészségtelen lehet, mint a túlsúly vagy az elhízás. Túl kevés vagy túl sok, mindkettő rossz, ezért egyensúlyra van szükség. Egy alultáplált személy nagy valószínűséggel alultáplált és tápanyaghiányos lesz, ami számos egészségügyi kockázatot jelenthet. De ha elkezdünk falni és nem mozogni, az nem a helyes út. Íme tehát, hogyan lehet egészséges módon hízni, hogy elérjük a normális BMI-t (testtömegindex).

Egy egészséges ember BMI-je 18,5 és 24,9 között mozog. Egy alultáplált személynek azonban 18,5 alatti lesz a BMI-je, és hajlamos lesz bizonyos egészségügyi kockázatokra, például a civilizációs betegségeknek minősülő betegségek kialakulására, mint például a cukorbetegség, a stroke, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a táplálkozási zavarok.

Az alultáplált személy sovány lesz, és számos szükséges vitaminból és ásványi anyagból hiányt szenved, ami gyenge immunrendszerhez és nagyobb fertőzésveszélyhez vezet. Emellett legtöbbször fáradtnak és émelygőnek fogja érezni magát. Ha tehát ebbe a kategóriába tartozik, akkor joggal gondolkodhat a hízáson. Ettől egészségesebb leszel, és sokkal inkább uralni fogod a tested. Fontos, hogy amikor a súlygyarapodás útjára lépsz, akkor a zsírok helyett izomtömeggel gyarapodj, ezért nézzük meg, hogyan érheted el ezt.

Íme, hogyan lehet hízni:

1. Növelje az étkezések számát

Ha alulsúlyos vagy, nagy valószínűséggel kicsi az étvágyad, és talán csak egy vagy két rendes étkezést eszel naponta. Ezen változtatni kell. Ha kicsi az étvágyad, az rendben van, de növelned kell az étkezések gyakoriságát. Egyen kis adagokat, de egyen naponta 5-6 étkezést. 3 rendes nagy étkezés is lehet, és akkor közben nassolhatsz. Egy 2017-es, a PubMed Centralban megjelent tanulmány szerint az étkezési gyakoriság növelése mindenképpen súlygyarapodáshoz vezet.

2. Fehérjében és szénhidrátban gazdag étrend

A fehérje köztudottan elősegíti az izomnövekedést. A fehérjében gazdag ételek egészséges bevitele óriási különbséget fog tenni a súlyodon, és amit felszedsz, az nem a zsírok lesznek. Az olyan élelmiszerek, mint a tojás, a hús, a hal, a lencse, a hüvelyesek stb. rendkívül gazdag fehérjeforrások. A vegánok választhatják a tofut is, ami szintén fehérjében gazdag forrás. Az olyan tejtermékek, mint a joghurt és a szénhidrátban gazdag ételek, mint a burgonya, szintén segíteni fognak az étrendjében.

Hogyan lehet hízni

3. Edzés

Ha hízni szeretne, a legjobb, ha ragaszkodik a súlyzós edzéshez. A súlyzókkal és súlyzókkal való edzés izomnövekedéshez vezet, és így elősegíti az egészséges súlygyarapodást. Egy 2011-es tanulmány szerint heti 3-5 alkalommal végzett súlyzós edzés jelentős súlygyarapodáshoz vezet.

4. Alvás

A szokásos ajánlott alvásidő 6-8 óra. Egy 2011-es tanulmány azonban azt állítja, hogy a 6 óránál kevesebb vagy 8 óránál több alvás segíthet a súlygyarapodásban. Az megint csak vitatható, hogy ez a gyakorlat egészséges-e vagy sem, de a tanulmány résztvevői súlynövekedést mutattak ki, ha ezt a módszert is követték.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.