Használhatok rendes hidratáló krémet a leégésre?

Ha egy napsütötte, lakatlan szigeten ragadtál, és leégtél, miközben a horizontot fürkészed az elhaladó tengerjáró hajók után, de csak egy üveg hidratáló krém van nálad, akkor itt egy tipp: kend be az égési sérülést hidratáló krémmel, pronto. De ha nem ilyen különleges körülmények között van, talán fontolja meg a frissítést?

Nézze, egy átlagos hidratáló krém valóban segít a leégésen. Sőt, még a vágásokon is segít! „Vannak tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy ha van egy vágás vagy horzsolás, akkor valóban jó, ha valami olyasmit kensz rá, mint [a vazelin alapú termékek], ami segít a gyorsabb gyógyulásban” – mondja Dr. Rajani Katta a Katta Dermatology-tól. „Mi ezt nedves sebgyógyulásnak hívjuk.”

Használhatok rendes hidratáló krémet a leégésre?

Van azonban egy nagy potenciális probléma a leégés hidratálásával. Sok hidratáló krém tartalmaz parfümöket és/vagy egyéb adalékanyagokat, amelyek irritálhatják a nyílt sebet, mivel nem erre a célra tervezték őket, és ez rossz – és fájdalmas – dolog. A másik probléma a hidratáló krémekkel egyszerűen az, hogy létezik aloe vera, ami sokkal, de sokkal jobb a leégés kezelésére.

Mindkét anyag biztosítja a bőr hidratálásának előnyét, ami olyan érzés, mintha a bőr szomját oltaná (mert az is!), de az aloe vera hűsítő hatást is biztosít, ami lényegesen nagyobb fájdalomcsillapítást nyújt, mint a hidratáló önmagában. Hidrogélként az aloe vera ezt úgy éri el, hogy gyorsan elpárolog, ezért is tűnik úgy, hogy az aloe vera olyan gyorsan eltűnik, miután felkented.

Természetesen mindkét világból a legjobbat kaphatod, ha felkutatsz egy olyan hidratáló krémet, amelyben aloe vera van. Vagy, tudod, tegyél magadnak egy hatalmas szívességet azzal, hogy eleve nem égsz le a napon.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.