Hogyan lehet a leégésből barnaságot csinálni

Jogi nyilatkozat: Nincs biztonságos módja a barnulásnak (és főleg nem a leégésnek). Lisa Chipps bőrgyógyász ezt világossá tette, amikor arról kérdezték, hogyan lehet a leégést egyenletes barnasággá halványítani: „Ne barnulj le” – válaszolta. „Minden alkalommal, amikor lebarnulsz, növeled a bőrrák, a barna foltok és a ráncok kialakulásának kockázatát”. Ettől függetlenül, ha elfelejtesz megelőző intézkedéseket tenni a nap káros sugarai ellen – megtörténik! – ezek az egyszerű tippek segítenek abban, hogy a keletkező égési sérülést valami barnaságra emlékeztetővé halványítsa, ahelyett, hogy az egész ágyneműdre leperegne.

1) Hidratáld magad: „A leégés veszélyezteti a bőrgátat, ami rengeteg vízveszteséget eredményez” – magyarázza Anthony Rossi bőrgyógyász. „Ha sok vizet iszol, nemcsak a hidegrázástól óvod meg magad, de a bőröd is lehűl tőle.” Ráadásul a hidratáltság minimálisra csökkenti a hámlást, ami létfontosságú, amikor a leégésből barnaság lesz.

2) Nyomj be egy tablettát! „Egy Advil vagy Motrin bevétele csökkenti a gyulladást [ami gyorsabban gyógyuló bőrt eredményez], és segít enyhíteni a kellemetlenségeket” – mondja Rossi.

3) Hidratáljon: „Mindig azt mondom a pácienseimnek, hogy dugjanak be egy vastag hidratáló krémet a hűtőbe, mielőtt bekenik vele a leégést” – mondja Rossi. „A hűvösség segít enyhíteni az égést, a nedvesség pedig minimálisra csökkenti a hámlást. Ha aloe verát tartalmaz, az csak hab a tortán”. (Protipp: olyan terméket használjon, amely nem tartalmaz hozzáadott illatanyagokat vagy illatanyagokat, mivel ezek a vegyi anyagok néha irritálhatják a gyulladt bőrt.)

Ha a leégett bőr különösen száraznak és viszketőnek érzi, Rossi azt javasolja, hogy közvetlenül zuhanyzás után alkalmazza a krémet: „A legfontosabb, hogy mosakodás után szárazra tapogassa a bőrt [ahelyett, hogy törölközővel dörzsölné, ami hámlást okoz], és egy kis vizet hagyjon a bőrön” – magyarázza Rossi. „Ezután helyezze a hidratáló krémet a víz tetejére, hogy a bőrbe zárja”. Ez az extra nedvesség egészségesen tartja a bőröd, így az égési sérülés méltóságteljesebben halványul.

Legközelebb pedig próbálj meg nem megégni, oké?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.