Miért „táncolnak” egyesek, amikor pisilniük kell?

Mint azt számos esküvői fogadáson bebizonyosodott, nem mindenki született ritmusérzékkel. De az egyik ösztönös tánc, amit úgy tűnik, mindenki ismer, az az előadás, amit akkor adunk elő, amikor pisilnünk kell. Egy lábon egyensúlyozunk, összeérnek a térdeink, és ugrálunk, amíg végre ki nem ürítjük a hólyagunkat.

De miért? Mi az, ami a vizelési kényszerben zenei videoklipes háttértáncosokká változtat minket?

Miért „táncolnak” egyesek, amikor pisilniük kell?

Dr. Howard Goldman urológus a Health.com-nak elmondta, hogy valóban van egy (csekély) fiziológiai előnye annak, hogy ugrálunk, amikor pisilnünk kell.

„Először is, amikor mozogsz és rázkódsz, a medencefenék némi összehúzódását idézed elő” – mondta Goldman. A medencefenék irányítja a záróizmokat, amelyek a folyadékot a hólyagban tartják. Amikor a hólyag megtelt és balesettel fenyeget, ezeknek az izmoknak a megfeszítése segíthet kordában tartani a vizeletet, és az agyad ragaszkodása a mosdó használatához egy kicsit csendesebbé teheti.

A pisitánc szintén egy figyelemelterelő módszer. Az agyad könnyebben koncentrál valamire, ha mozdulatlanul állsz, mintha mozognál, így a tánc eltereli a figyelmedet a megduzzadt vízilabdáról, ami a hólyagod.

Goldman hozzátette, hogy néha a gyerekek az ágyékukat fogják, amikor mennie kell, aminek szintén lehet haszna: az ottani idegek stimulálása csökkentheti a hólyag érzését.

Tehát igen, egy kis értelmező pisitánc segíthet enyhíteni a kellemetlen érzést, amíg nem áll rendelkezésedre egy fürdőszoba. De ne feledje, hogy a vizelési inger ismételt, hetente többszöri megtagadása káros egészségügyi következményekkel járhat, beleértve a medencefenék izmainak gyengülését vagy hólyag- vagy vesegyulladást.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.