Milyen gyorsan mossam le az izzadságot edzés után?

Amilyen gyorsan csak lehet, ha törődsz a bőröddel.

Mi emberek bizony izzadósak vagyunk. A hőségtől, az idegességtől, a láztól és a stressztől kezdve minden kicsavarhat minket, mint egy vizes rongyot. Ez a szinte állandó izzadásos állapot elgondolkodtatott minket, hogy mit is tesz valójában az izzadság a bőröddel, ha nem mosod le. És mint kiderült, a bőrgyógyászok szerint az izzadság olyan, mint a nagyi raguja – a sütőből kivéve nagyszerű, de egy napot kint ülve nem tesz jót.

Milyen gyorsan mossam le az izzadságot edzés után?

Először is, a jó: Az izzadság nyilvánvaló feladata mellett (azaz, hogy lehűtsön), a sós izzadságcseppek úgy működnek, mint a pórusok pipatisztítója, kiszorítják a szennyeződéseket és a piszkot, amelyek egyébként úgy kitörnének, mint egy hormonoktól felpumpált 13 éves.

Van azonban egy bökkenő. Ha hagyod, hogy az izzadság közvetlenül a bőrödön száradjon meg, akkor az visszatelepszik a pórusaidba, a pattanásokat okozó méreganyagokkal együtt, amelyeket eredetileg is magával hozott. Mit jelent ez a gyakorlatban? „Az edzés vagy bármilyen erős izzadás után azonnal ugorj a zuhany alá, vagy legalábbis mosd meg az arcodat” – mondja Anthony Rossi bőrgyógyász. „Különben egy elég csúnya kiütésnek nézhetsz elébe.”

Szóval, ahogy mondják, izzadj ki – de utána mosakodj meg, a saját érdekedben, és annak érdekében is, akivel egy zárt téren fogsz osztozni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.