Hogyan izzadj kevesebbet az edzőterem után

Bárki, aki valaha is öltözött már fel munkába menet a kora reggeli edzés után egy nyirkos edzőtermi öltözőben, tudja, hogy ez az élmény rémálomszerű. Pólót húzni a nyirkos bőrre a legrosszabb, és az izzadság, amely folyamatosan csorog a hátadon, egyenesen a pokol (kar)gödréből jön.

Hogyan akadályozhatod meg tehát, hogy a tested úgy csavarja ki magát, mint egy öreg szivacs? Beszéltünk a barátságos bőrgyógyásszal, Dr. Anthony Rossival, és az izzadásod súlyossága szerinti sorrendbe állítottuk a tanácsait.

Hogyan izzadj kevesebbet az edzőterem után

A rendszeres, mindennapos, pokolian idegesítő, edzés utáni izzadás.

Rossi gyorsan felhívja a figyelmet arra, hogy az izzadás valójában egészséges, és ha edzés közben nem izzadsz sokat, akkor több vizet kell innod. Ha ezt már megbeszéltük, hogyan tarthatják kordában az egészségesen hidratáltak az izzadtságot elég sokáig ahhoz, hogy ne áztassuk át a pólónkat?

A legfontosabb dolog a zuhanyzás hőmérsékletének megfelelő beállítása. „Nincs szükséged jégfürdőre” – magyarázza Rossi. „Próbáld ki a langyos zuhanyt.” A logika itt egyszerű: Akkor izzadsz, amikor a belső termosztátod a külső hőmérsékletet a testednél lényegesen melegebbnek érzékeli. Ha öt percig fagyoskodsz, a tested úgy fogja érzékelni, hogy az öltözőben ehhez képest túl meleg van, és izzadni kezd, hogy lehűlj. Ha a zuhanyzó szobahőmérsékletű, kevésbé fogsz izzadni, amikor kilépsz. A törölközővel való szárazra veregetés a szárazra dörzsölés helyett szintén segít lehűlni, mivel kevesebb súrlódással jár.

A szélsőségesebb, nem tudod megállni az izzadást órák múlva izzadás

Ha azt veszed észre, hogy még mindig nagyon izzadsz, még akkor is, ha visszatértél a légkondicionáló alá, kipróbálhatsz egy orvosi minőségű izzadásgátlót. „Van olyan vényköteles dezodor, amely 20 százalék alumínium-kloridot tartalmaz” – mondja Rossi (az átlagos izzadásgátló körülbelül 15 százalékot tartalmaz). „Ezt olyan embereknek adjuk, akik krónikus hiperhidrózisban szenvednek [szó szerint: abnormális mértékű izzadás, a hűtéshez szükséges mértéket meghaladó mértékben], és akiknek nemcsak edzés közben, hanem a mindennapi helyzetekben is túlzottan izzadnak.”

A „Segítség, épp most fojtottam meg egy mókuscsaládot a hónaljamban” izzadtság.
Ha a tested állandóan egy trópusi dzsungelre hasonlít az esős évszakban, akkor érdemes megfontolnod a nukleáris opciót: Plasztikai sebészet. „Túlzott izzadás esetén botoxot is tehetünk a területre” – mondja Rossi. „Ez leállítja az izzadási mechanizmust, mert megszakítja azt a neurotranszmittert, amely az izzadást okozza. Azoknak az embereknek, akik túlzottan izzadnak a hónaljuk alatt vagy a tenyerükön, Botoxot fecskendezünk arra a területre, hogy csillapítsuk azt.”

A hónaljba adott botoxinjekciót természetesen csak végső megoldásnak kell tekinteni, így addig is próbáljon meg inkább egy kellemes, langyos zuhanyt venni. A hónaljad meg fogja köszönni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.