Az emberi testben számos váladék, váladék és különböző maradványok képződnek és válnak le az élet során. A hasgomb szösz. Orrmellékgyülemek, azaz takony. És fülzsír, egy néha büdös anyag, amely remekül képes arra, hogy átmenetileg csökkentse a hallásunkat, és arra késztessen, hogy a hallójáratunkban kutakodjunk, hogy eltávolítsuk. Szóval mi is ez az anyag pontosan?

A neve cerumen, és a hallójáratban található mirigyek terméke. És a legtöbbször még jót is tesz. A cerumen egyfajta védőfelületi bélésként működik, amely felfogja a baktériumokat, szennyeződéseket és egyéb irritáló anyagokat attól, hogy mélyebbre jussanak a hallójáratban. Emellett távol tartja a vizet a fül belsejében lévő érzékeny bőrtől.

A legtöbb fülzsír idővel hajlamos eloszlani, a hallójáratból a fülnyílás felé haladva, ahol leeshet vagy kimosódhat. A probléma akkor jelentkezik, amikor a fül túl sok viaszt termel, vagy a viasz idővel felhalmozódik. Ezekben az esetekben a megkeményedett viasz elzáródást okozhat, és tompíthatja a hangok megfelelő hallását. A tisztítási kísérletek csak még mélyebbre nyomhatják a viaszt.

Az emberek általában akkor gyanakodnak fülzsírproblémára, ha halláscsökkenést, fülben lévő teltségérzetet vagy fájdalmat tapasztalnak. (A fülzsír színe, amely a sárgától a világosbarnáig terjedhet, nem jelez semmit). A fejhallgató használata szintén elősegítheti a fülzsír felhalmozódását.

Mi az a fülzsír?

Ha a fülzsír észrevehető, megpróbálhatja felpuhítani ásványi olajjal, vény nélkül kapható fülzsírlágyítókkal, vagy öblítéssel, amikor a fejet megdöntve testhőmérsékletű vizet engedünk a fülbe folyni. (A hideg víz szédülést okoz.) Ha az otthoni módszerek nem használnak, a fület egészségügyi szakember tisztíthatja meg. Egyesek még azt is választják, hogy az éves fizikális vizsgálat során eltávolíttatják a fülzsírt.

Mint valószínűleg hallotta, a fültisztító vagy más vattapamacs fülbe dugása kontraproduktív. Nemcsak hogy mélyebbre nyomja a fülzsírt, de sérülést is okozhat, mivel a fültisztítót nem a fül belsejében való használatra szánták. A pamuthegy letörhet, ami szakszerű eltávolítást tesz szükségessé.

Bár a fülzsír néha teher lehet, legalább van egy gyakorlati célja, hogy megvédje a szervezetét a károsodástól. A köldökszöszről még nem született döntés.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.