Miért van mindig száraz bőr a szemem között?

Az arcom harmatos, de az orrnyergem száraz sivatag. Mi a baj?

Szeretem azt hinni, hogy eléggé nedves az arcom, már ami az arcokat illeti. Minden zuhanyzás után hidratálok, ami elég soknak tűnik. De a selymes arcomhoz és az államhoz képest a szemem közötti terület – az egyébként hidratált arcom közepén – kopár pusztaság. Hámlik. Hámlik. Mi a baj? Miért olyan száraz az orrnyergem, mint egy sivatag?

Miért van mindig száraz bőr a szemem között?

Ahogy Anthony Rossi bőrgyógyász elmagyarázza: „A szem körüli és a szem alatti bőr a legvékonyabb bőr a testünkön, és eléggé érzékeny lehet, akár a termékek, akár az időjárás miatt”.

Ezért, ha hozzám hasonlóan szárazságot tapasztalsz a szemed körül, Rossi azt javasolja, hogy válassz érzékeny bőrre kifejlesztett hidratáló krémeket – és használd őket rendesen, különösen száraz időben. „Egy jó hidratáló krém használata ezeken a területeken – amelyik nem komedogén (nem pórusösszehúzó) és nem érzékenyítő (illatanyagoktól mentes) – hasznos ahhoz, hogy a területek hidratáltak és hidratáltak maradjanak anélkül, hogy irritálnák őket” – mondja.

Ez különösen hasznos lehet, ha a szárazságról kiderül, hogy seborrheás dermatitis, ugyanaz a bőrirritáció áll a korpásodás mögött. „A szemek közötti területen, amely az orr fölött van, és a szemöldök körüli bőrön faggyúmirigyek vannak, amelyek hajlamosak a seborrheás dermatitisre, vagyis az arcbőr hámló korpásodására” – magyarázza Rossi.

Az enyhe szeborreás dermatitisz kezelhető hidratáló tisztítószerek (szemben az erős illatanyagokkal, amelyek irritálóak lehetnek) és olyan hidratáló krémek használatával, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, mint a niacinamid, a B3-vitamin egy formája, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ha pedig azt gyanítja, hogy seborrheás dermatitiszben szenved, kerülje a hámlasztást, mivel a túl sok súrolás még rosszabbá teheti a hámlást és a bőrpírt. Ha azonban a rutin megváltoztatása után sem lát eredményt, lehet, hogy itt az ideje, hogy meglátogassa a bőrgyógyászát.

De előbb segítenél egy barátodnak, és egy kis hidratáló krémet kenni a szemem közé?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.