Mi a különbség a férfi és a női borotvák között?

Mint oly sok más termék, a borotvák is gyakran erősítik a nemek közötti kettősséget a színsztereotípiák révén. A nőknek rózsaszín vagy más pasztellszínek; a férfiaknak a kék, a szürke és a narancssárga valamilyen kombinációja. A férfi és női borotvák közötti különbségek nem állnak meg a színnél, de ez kevésbé a borotvát használó személy nemi identitásáról szól, hanem inkább arról, hogy mit borotvál.

A női borotvákat a lábak, hónaljak és szeméremtestek borotválására tervezték. Mivel ez jelentős felületet jelent, a női borotvák feje gyakran egy kicsit nagyobb, mint a férfi borotváké. Emellett gyakran lekerekített, így könnyebben el lehet vele kerülni az olyan kontúrokat, mint a bokák és a térdek. A nyél is lehet lekerekített, vagy más, nem lineáris módon kialakított, barázdákkal ellátott, amelyek segítenek abban, hogy a borotválkozás során végig jó fogást tudjon rajta tartani.

Mi a különbség a férfi és a női borotvák között?

„Ha belegondolsz, hogy a nőknek hányféleképpen kell fogniuk a borotvát, hogy elérjék azokat a kényes helyeket, majd hozzáadod a borotvagélt vagy a szappant és a vizet a zuhany alatt – a dolgok csúszósak lehetnek. Nem csoda, hogy a nőknek másfajta markolatra van szükségük” – mondta a Reader’s Digestnek Dr. Jody Levine bőrgyógyász, aki egyben a Gillette és a Venus szóvivője is. A női borotvák néha két kenőcsíkkal is rendelkeznek, a pengék felett és alatt, hogy hidratálják a bőrt és megakadályozzák a csípéseket, amikor gyorsan borotválnak egy ilyen nagy területet.

A férfi borotvákat viszont elsősorban az arcukat borotválóknak szánják. A közhiedelemmel ellentétben a férfi borotvapengék általában nem élesebbek vagy jobb minőségűek, mint a női pengék. De a Today I Found Out szerint a borotvafejben sűrűbben vannak egymáshoz illesztve – ez a legjobb a durva arcszőrzet átvágásához és a lehető legközelebbi borotválkozáshoz. A kisebb, szögletes fej segít az embereknek abban, hogy pontosan tudják, hogy az arcszőrzet mely részeit borotválják le.

Mindezek alapján a borotvák kialakításában nincs hiány variációban, és határozottan nem egyféleképpen lehet őket használni. Ha úgy gondolja, hogy a szorosan egymás mellé helyezett pengék előnye ellensúlyozza a kisebb fej hátrányát a lábak borotválásakor, mindenképpen válasszon „férfi” borotvát. Valószínűleg amúgy is olcsóbb.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.