A dropshipping egy olyan e-kereskedelmi modell, ahol a bolt készlet nélkül értékesíti a termékeket. Amikor egy vásárló rendel, az áruház megvásárolja a terméket egy harmadik féltől, aki közvetlenül a vevőnek szállítja azt. Ez a megközelítés csökkenti az áruház tulajdonosának rezsiköltségeit és kockázatát, így vonzó választás.

Hogyan működik a dropshipping?

A dropshipping során a kiskereskedő közvetítőként lép fel a szállító és a vásárló között. A bolt tulajdonosa nem kezeli a terméket. A nyereség a vevő által fizetett ár és a termék beszállítótól való megvásárlásának költségei közötti különbségből származik.

Tegyük fel például, hogy Ön egy olyan dropshipping áruházat üzemeltet, amely környezetbarát termékeket árul. Együttműködik egy beszállítóval, és annak képeit használja reklámozásra egy olyan weboldalon, mint a Facebook.

Egy vásárló meglátogatja a weboldalát, és 30 dollárért rendel egy újrahasználható vizes palackot. Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy 5 dollárba kerül a hirdetéseknek az a költsége, hogy a vásárló az Ön weboldalára kerüljön.

Ön továbbítja a megrendelést a beszállítójának a rendelés teljesítése céljából. A szállító közvetlenül az Ön vásárlójának szállítja a palackot. Ön 15 dollárt fizet a beszállítójának, így 10 dollár marad a profitból.

Mi a dropshipping?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.