Mi a kokain és a crack?

A kokain egy fehér por, amely a Dél-Amerikában található kokacserje szárított leveleiből származik. A crack-kokain a kábítószer egy olyan formája, amely nagyon gyors, intenzív kábítószert ad.

A crack úgy készül, hogy a kokainport szódabikarbónával főzik, majd apró darabokra, úgynevezett kődarabokra törik. Nevét onnan kapta, hogy recseg, amikor felmelegítik és elfüstölik.

A crack-kokain fehér vagy barnásbarna színű pelleteknek néz ki (olyasmi, mint a futóegér vagy a száraz macskaeledel). Mind a kokain, mind a crack nagyon addiktív – és nagyon-nagyon veszélyes.

Hogy hívják még a kokaint és a cracket?

kokain, rock, snow, blow, white, toot, nose candy, base, flake, powder, basa, smack

Mi a kokain és a crack?

Hogyan használják a kokaint és a cracket?

A kokaint orron keresztül belélegzik vagy felszippantják, vagy vénába fecskendezik. A cracket pipában szívják el.

Mire hat a kokain és a crack?

A kokain stimuláns, ami azt jelenti, hogy gyors, intenzív erő- és energiaérzetet kelt. Ezután elmúlik (a crack nagyon gyorsan elmúlik), és a használó levertnek és idegesnek érzi magát, és több drogra vágyik, hogy újra jól érezze magát.

A kokain annyira addiktív, hogy valaki már egyszeri kipróbálás után is függővé válhat.

A kokain szippantása károsíthatja az orrlyukak közötti orrsövényt, ami lyukat okozhat az orr közepén.

A kokain hatására a szív gyorsabban ver, a vérnyomás és a testhőmérséklet pedig megemelkedik. A szívet is abnormálisan verheti. A kokain annyira veszélyes, hogy egyszeri használata szívrohamot, agyvérzést vagy akár halált is okozhat.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.