Mi az éghajlatváltozás?

Az éghajlatváltozás a környezeti állapotromlás széles skáláját jelenti, amely az előrejelzések szerint a légköri szén-dioxid szintjének növekedése miatt következik be, beleértve a globális felmelegedést, a csapadékmennyiség változását, a tengerszint változását és a szélsőségesebb időjárási eseményeket.

Ennek ellenére az Egyesült Államok lassan lépett fel az éghajlatváltozással kapcsolatban, és az üvegházhatású gázok kibocsátása továbbra is növekszik.

Az éghajlatváltozás elsődleges oka a fosszilis tüzelőanyagok, például a szén, a kőolaj és a földgáz elégetése. Amikor elégetjük ezeket az üzemanyagokat, CO2-t bocsátunk a légkörbe, ahol az megköti a hőt, és a Föld hőmérsékletének emelkedését okozza.

Az éghajlatváltozás globális probléma, amely globális megoldásokat igényel. Az egyéni cselekvés fontos, de együtt kell dolgoznunk azon, hogy olyan politikákat léptessünk életbe, amelyek csökkentik a kibocsátásunkat, és segítenek enyhíteni a közösségekre, az egészségre, a gazdaságra és a környezetre gyakorolt hatásokat.

Mi az éghajlatváltozás?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.