Hogyan hűtsd le a szobád?

Bár a nyári napsütés kellemes lehet, megnehezítheti az otthon hűtését drága légkondicionáló berendezések nélkül. Védekezzen a forróság ellen a legjobb tippjeinkkel, amelyekkel gyorsan lehűtheti szobáit.

1: Húzza be a függönyöket és az ablakokat

Bármennyire is csábító lehet, hogy a hőhullám alatt kitárja az ablakokat, ha a legmelegebb napszakban zárva hagyja őket, hűvösen tartja a házat. Igyekezz tehát csak korán, vagy késő este beengedni a levegőt. A világos színű, nehezebb anyagból készült redőnyök és függönyök a legjobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ezért ezeket válassza, ha a sajátjainak frissítésén gondolkodik – de tartsa meg a lecserélt sötétebbeket, hogy a hőmérséklet csökkenése után vissza tudja kapcsolni őket, hogy bent tartsa a meleget. Tartsa ezeket napközben is zárva, hogy nyáron hűvös maradjon a háza.

2: Improvizáljon némi légkondicionálót

Ha egy nedves lepedőt akasztasz egy nyitott ablak elé, az lehűti a meleg levegőt, ahogy az bejut az otthonodba, és nagyszerű módja annak, hogy ventilátor nélkül is lehűtsd az otthonodat. Bár nem ezek a legdrágább készülékek, a ventilátor használata mégis valószínűleg hatással lesz a tüzelőanyag-számláidra – de van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy a legtöbbet hozd ki a fizetett energiából. Ahhoz, hogy igazán lehűtse a helyiséget ventilátorral, helyezzen egy mély tál jeget a ventilátor elé, hogy felverje a vízködöt és hűtse a szellőt. Esténként egy dobozos ventilátort is irányíthat egy nyitott ablakon kívülre – ez a forró levegőt kifelé nyomja, ahelyett, hogy csak körbefújná a szobában.

3: Tartsa zárva az ajtókat

Ha ventilátort használsz, a nem használt helyiségek napközbeni lezárása hűvösen tartja a házat nyáron, mivel a hűtési erőfeszítéseket oda összpontosítja, ahol a leginkább érezni fogod. Hasonlóképpen, ha este kinyitja az ajtókat, akkor a levegő áramlik, és nem érzi többé fülledtnek az otthonát.

4: Rögzítse a fényvisszaverő ablakfóliát

Ez egy szuper hatékony eszköz arra, hogy nyáron hűvösen tartsa a házát, mivel távol tartja a napsugarakat. Nem túl drága, és széles körben használják a melegebb éghajlaton, és akár 99%-kal csökkentheti a hőt és a káprázást.

5: Használja okosan a szagelszívókat

Az elszívók nem csak a szagoktól és a gőzöktől szabadulnak meg – a forró időjárás idején kettős hasznukat lehet venni. Nyissa ki a belső ajtókat, és hagyja egy ideig járva a fürdőszobai és konyhai ventilátorokat, hogy megszabadítsa otthonát a felesleges hő egy részétől. Ne felejtse el becsukni az ajtókat, amikor kikapcsolja a ventilátort!

6: Adjon hozzá bambusz ágyneműt

A hagyományos, nehéz matracok nagyon hatékonyan elnyelik a hőt a testedből és a környezetedből. Télen tökéletes, nyáron kevésbé! Ezért próbálj meg egy bambusz matracbetétet hozzáadni, amikor a hőmérséklet a magasba szökik, mivel az nem szívja magába a hőt, mint a matracod.

7: Hűtse le a kanapét

Eleged van a bőrkanapékhoz való ragadásból? Hűtsd le úgy, hogy egy könnyű, természetes szálakból készült takarót vagy lepedőt teszel rá. Nem kell drága új puha bútorokat vásárolnod – rögtönözhetsz egy lepedővel, és az is ugyanolyan jól fogja végezni a dolgát. A légáteresztő anyagok – mint a pamut és a vászon – mindig kényelmesebbek lesznek, ha meleg van.

8: Étkezzen a szabadban

A sütő vagy a főzőlap használata extra meleget okozhat, ezért ahelyett, hogy feleslegesen fűtenéd a konyhádat, inkább használd ki a meleg nyári estéket a kertben. Gyújtsd be a grillsütőt, vagy dobj össze egy egészséges nyári salátát.

9: Hűtse le magát is

Viselj laza, könnyű, természetes szálakból, például pamutból és vászonból készült ruhákat. Használjon jégkrémet, hűtött forróvizes palackot vagy hideg ruhát a csuklóján és a lábán az azonnali hideghatás érdekében. Ha pedig nagyon fülledt a levegő odabent, fontolja meg egy páramentesítő használatát. Ez kiszívja a nedvességet a levegőből, és hagyja, hogy a bőre jobban lélegezzen.

Hogyan hűtsd le a szobád?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.