Mi okozza a habot a pezsgőfürdőben és hogyan lehet megszabadulni tőle?

Sokan közülünk élvezik a pihentető habfürdőt egy stresszes munkanap után. Ha azonban a habfürdő hirtelen megjelenik a forró kádban, az aggodalomra adhat okot. Talán elgondolkodik: miért habzik a jakuzzim?

A pezsgőfürdőben lévő habzásnak sokféle lehetséges okozója van, többek között:

  • Hajtermékek (zselé, hajlakk és sampon).
  • Dezodorok
  • Testápoló krémek
  • Smink
  • Mosószappan
  • Olcsó pezsgőfürdő vegyszerek
  • Kiömlött italok

Azonban maga a víz is okozhat problémát. Ha az ok a lágy víz vagy az alacsony kalciumszint, akkor kárt okozhat a pezsgőfürdőben és a berendezésben. Ez költséges probléma lehet, amely alkatrészek javítását vagy cseréjét, valamint a jakuzzi szivárgásainak tömítését teszi szükségessé.

Rossz a hab a pezsgőfürdőben?

Miért habzik a pezsgőfürdő? Jelent ez valami rosszat? A legtöbb esetben a pezsgőfürdőben lévő hab nem rossz vagy káros. Azt jelenti, hogy a víz sűrű, öreg, vagy vegyi anyagokkal vagy szilárd anyagokkal szennyezett. A víz leeresztésével általában megszabadulhat ettől a kellemetlen habtól.

Ha azonban a habot a vízzel kapcsolatos problémák okozzák, akkor problémával állhat szemben. A kémiai egyensúlyhiány, az alacsony kalciumszint vagy a lágy víz károsíthatja a pezsgőfürdőt. Korróziót és elszíneződést okozhat, ami költséges javításokat jelenthet. Ezért érdemes hetente ellenőrizni a vizet, és tesztelni, hogy nincs-e olyan pH- vagy lúgos probléma, amely habos vizet okozhat.

Hogyan előzheti meg a habosodást a pezsgőfürdőben?

Most, hogy már tudja, mi okozza a habosodást a pezsgőfürdőben, lépéseket kell tennie annak megelőzésére. A legjobb, amit tehet, hogy a megfelelő vegyszereket használja a pezsgőfürdőben. Kerülje az ismeretlen márkájú olcsó vegyszerek használatát.

Mielőtt belép a pezsgőfürdőbe, zuhanyozhat is. Ez megszabadítja a testét a testápolóktól, samponoktól és egyéb vegyszerektől, amelyek a jakuzzi habzását okozhatják.

Kerülje a fürdőruhák mosását a mosógépben. Öblítse ki őket hideg vízben, mosószer nélkül. Ez segít abban, hogy ne kerüljön mosószer a forró kádba, és ne okozzon habot.

Egy másik módja a pezsgőfürdőben a habzás megelőzésének, ha rendszeresen leereszti és tisztítja a pezsgőfürdőt – 3-4 havonta egy jó ökölszabály. Ez megszabadítja a kádban felhalmozódott szilárd anyagoktól.

Hogyan előzheti meg a habosodást a pezsgőfürdőben természetes módon?

Ha pénzt szeretne megtakarítani, vagy teljesen természetes összetevőket szeretne használni, van néhány módja annak, hogy természetes módon megakadályozza a jakuzzi habzását. Bár ezek az otthoni gyógymódok működhetnek a jakuzzi habosodásának megakadályozására, nem helyettesíthetik a jakuzzi vegyszereket. A teljesen természetes összetevők nem olyan erősek, mint a pezsgőfürdőkhöz tervezett tisztító vegyszerek.

Ha gyorsan kell eltávolítani a habot, és nincs kéznél vegyszer, itt van néhány megoldás, amit kipróbálhat:

  • Ecet és szódabikarbóna keveréke. Használjon ecetet és szódabikarbónát 10:1 arányban. Mivel egy átlagos pezsgőfürdő 500 gallon, ez azt jelenti, hogy 5 gallonnyi oldatra van szüksége. Ez 90%-ban ecetből és 10%-ban szódabikarbónából állna.
  • Csak ecet. Ha nincs szódabikarbónája, akkor csak ecetet használhat. Csak öntse az ecetet közvetlenül a pezsgőfürdőbe 10:1 arányban. Ez azt jelenti, hogy egy 500 gallonos pezsgőfürdőhöz 5 gallon ecetre lesz szüksége. Csak készüljön fel az erős szagra.
  • Engedje le a vizet. Ha a fenti két megoldást kipróbálta, és a hab továbbra is megmarad, egyszerűen engedje le a vizet, hogy újrakezdhesse.

Hogyan tisztítsa meg a pezsgőfürdő szűrőjét

Ha pezsgőfürdője van, fontos tudni, hogyan tisztítsa meg a pezsgőfürdő szűrőjét. Ez a szűrő segít eltávolítani a vízből a szennyeződéseket, amelyek közé tartozhat szennyeződés, haj és olaj. Fontos, hogy néhány hetente tisztítsa meg a pezsgőfürdő szűrőjét, hogy megszabaduljon a törmeléktől. Ellenkező esetben habos vízhez vezethet.

Vegye ki a szűrőbetétet, és távolítsa el a redők közötti törmeléket. A szűrő tisztításának legjobb módja a kerti slagra szerelt szűrőpermetező fúvókával történő tisztítás. Ha azonban nincs ilyenje, a slagon lévő sima fúvóka is tökéletesen megfelel. A tisztítás után hagyja a szűrőt teljesen megszáradni, mielőtt visszahelyezné a kádba.

Körülbelül havonta tisztítsa meg a szűrőt vegyszeres öblítéssel. Fújja az oldatot a szűrőre, hagyja hatni 15 percig, majd öblítse le vízzel.

Néhány havonta érdemes vegyszeres áztatást végezni. Helyezze a szűrőt egy vízzel hígított szűrőkémiai anyagokkal teli vödörbe. Hagyja a szűrőt a vödörben 24 órán át. Ezután öblítse ki a szűrőt, és hagyja megszáradni a levegőn, mielőtt visszahelyezi a kádba.

Mi okozza a habot a pezsgőfürdőben és hogyan lehet megszabadulni tőle?

A pezsgőfürdő vízének cseréjének fontossága

A pezsgőfürdő habját a piszkos víz okozhatja. Ha 3-4 havonta cseréli a pezsgőfürdő vizét, biztosíthatja, hogy tiszta, egészséges vízben áztassa magát. Bár a rendszeres tisztítás költséges lehet, kaphat finanszírozási tervet, így a pezsgőfürdő nem fogja megtörni a bankot.

A víz cseréjéhez kapcsolja ki a jakuzzit, és nyissa ki a leeresztő szerelvényt. Használhat kerti tömlőt vagy merülőszivattyút. Miután a víz teljesen lecsapolódott, nedves ronggyal tisztítsa meg a pezsgőfürdő belsejét. Csak víz is megteszi; nincs szükség durva vegyszerekre.

A pezsgőfürdő újratöltésekor dugja a tömlőt a megfelelő töltőcsőbe, hogy elkerülje a légzáródást (légbuborékok a vízvezetékben, amelyek károsíthatják a fúvókákat). Miután a pezsgőfürdőt feltöltötte, kapcsolja vissza a készüléket, hogy fel tudjon melegedni. Miután kicserélte a pezsgőfürdő vizét, tesztelje és kezelje a vizet, hogy az megfelelően kiegyensúlyozott legyen.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.