Hogyan kell tequilát inni, avagy hogy isszák a mexikóiak valójában tequilát

A jó minőségű tequila kiválasztásához mindig azt kell választani, amelyik 100%-ban agávéból készült, mivel a nem agávé összetevőket tartalmazó tequilák rossz minőségűek, és másnapossághoz vezetnek. Mindenkép olyat vásárolj, amelyek 100% agávéból készülnek, mivel még a „kék agávé” feliratúak sem olyan jók. Másodszor, fontos, hogy a legrégebbi üveg tequilát válasszd, amit megengedhetsz magadnak.

Akárcsak egy jó minőségű whisky, a tequila is javul a korral, mivel idővel egyre lágyabbá és ihatóbbá válik. A Blanco tequila egy érleletlen tequila, amelyet nemrég érleltek, a Joven szintén nemrég készült tequila, amely gyakran aranyszínű, a Reposado több mint 2 hónapig, de kevesebb mint egy évig érlelt, az Anejo 1-3 évig érlelt, az extra Anejo pedig több mint 3 évig érlelt.

Hogyan kell tequilát inni, avagy hogy isszák a mexikóiak valójában tequilát

A jó tequilát valójában kortyolgatják, és nem egyszerre húzzák le a mexikóiak. A mexikóiak általában felespohárba töltve, majd apró kortyokat kortyolgatva élvezik a 100% agávéból készült tequilát. Ha van kedved, minden egyes korty után egy-két lime-ot és sót is tehetsz mellé.

Magyarországon, az átlagos minőségű tequliákat általában úgy isszuk, hogy sót teszünk a kezünkre, és egy szelet citromot a másik kezünkbe. A sót lenyaljuk a kezünkről, a tequilát lehúzzuk, majd a citromba beleharapunk. Érdemes kipróbálni a mexikói módszert is, vagy legalább picit követni, például a citrom limera való cseréjével.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.