Fügét hogy kell enni

Hogyan kell enni a fügét

A füge fogyasztásának legjobb módja a nyers, ép héjjal és magokkal. A fügét meghámozhatja és kivájhatja a magokat, ha szeretné, vagy sütéssel, grillezéssel vagy sütéssel megfőzheti. De a leggyorsabb és legegyszerűbb módja e gyöngyszemek élvezetének, ha eltávolítjuk a szárát, és egyből beleharapunk a nyers fügébe.

Fügét hogy kell enni

Meg lehet enni a füge héját?

A füge héja ehető, bár egyesek nem szeretik az állagát. A korai szezonban termő fügék héja vékony és finom, míg a késői szezonban termő fügék héja vastagabb és robusztusabb. Ha a héj megevése nem az Ön kedvence, nyugodtan távolítsa el a héjat zöldséghámozóval. Ellenkező esetben csak csavarja le a szárát, és egye meg a fügét héjával együtt!

Lehet nyersen is enni fügét?

A friss fügét általában nyersen fogyasztják. Sőt, a legjobb íze akkor van, ha egyenesen a fáról szedik le, még melegen a napsugaraktól. Ehhez persze szükség van egy fügefához való hozzáférésre. Gyakran nem szívesen főzzük meg a fügét, mivel olyan tiszta édességgel és mézes ízzel rendelkezik, amihez nehéz foghatót találni. Egyszerűen vágjuk félbe, adjunk hozzá egy kis puha kecskesajtot vagy egy darabka fetát, és élvezzük.

A főzés azonban kihozza az édességét, és extra lédús lesz, különösen, ha még nem érett. A félbevágott fügéket közvetlenül a forró grillre vagy a grillsütő alá helyezheti, hogy karamellizálja a cukrot. Dióval töltve, kakaóval és melegítő fűszerekkel sütve remek előétel is lehet.

Meg lehet enni egy fügét egészben?

A legtöbb füge recept szerint a virágot félbe kell vágni, hogy felfedjük a gyönyörű közepét, de a fügét abszolút ehetjük egészben is. (Igen, a füge technikailag virág, nem gyümölcs!) Bár a közepén vannak magok, azok teljesen ehetőek, így nem kell belevágni, hogy bármit is eltávolítson belőlük. És mivel a héját is meg lehet enni, nyugodtan ehetjük azonnal.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.