Hogyan készítsünk egy megfelelő Smashburgert

Akár a házi bárját szervezi, akár egy klasszikus koktél elkészítését tanulja meg, a legjobb módja annak, hogy megtanuljon valamit, ha egy szakértővel beszélget. Így amikor a Smashburger művészetéről érdeklődtünk, Ty Goerke-et hívtuk segítségül. Ő a főszakács és a kulináris innovációs igazgatója annak a gyorséttermi láncnak, amely népszerűvé tette a burgert.

Ahogy azt már kitalálhattad, ennél a különleges hamburgernél minden a zúzásról szól. Goerke kulináris technikának nevezi, és joggal. Egy egyedi fém zúzógépet használ, amelyet úgy terveztek, hogy a pástétom méretének megfelelő legyen. A húst 10 másodpercig nyomkodja a fűszerezett grillen. „Ez karamellizálja a pástétomot, és ízes kéreg keletkezik, felfelé kényszerítve a húsban lévő szaftokat és ízeket, így egy emelkedett burgerélményt nyújtva” – mondta.

Íme, hogyan kell csinálni, még akkor is, ha nincs egyedi zúzógéped.

Hogyan készítsünk egy megfelelő Smashburgert

Hogyan készítsünk Smashburgert

Mielőtt megpróbálkoznál vele, tudd, hogy a folyamat elég gyors, ezért érdemes felkészülni. „Először a grillezett feltéteket kezdd el sütni, mivel azok elkészítése tovább tart, mint a hamburgereké” – tanácsolta Goerke.

Azt mondta, hogy körülbelül egyharmad hüvelyk magasságra kell törekedni a pástétomnál, miután összetörték. Másfél perc elteltével már készen kell állnia a megfordításra. Adja hozzá a sajtot befejezésként, és húzza le, amint megolvad.

Itt van a folyamat lebontása.

1. lépés: Fesse meg a grillt olvasztott vajjal.

2. lépés: Tekerje golyóvá a pástétomot, és helyezze az olvasztott vaj tetejére. A hús tetejére tegyél egy csemegepapírlapot.

3. lépés: Üsd a marhahúst 10 másodpercig, fém a fémhez. „A fém a fémhez a Smashburgerben használt kifejezés, hogy hangsúlyozzuk annak fontosságát, hogy a zúzót a grill felületére nyomjuk” – mondta a séf. Dobja el a csemegepapírt.

4. lépés: Ekkor adjuk hozzá a burgerízesítőt, amely beépül és beleolvad a burgerbe.

5. lépés: Fordítsa meg egyszer, tegye hozzá a sajtot, hagyja, hogy megolvadjon, és kész. „Minél többet mozgatjuk a terméket, annál több nedvességet és ízt veszünk el” – tette hozzá a séf.

Tippek

Ahogy Goerke mondta, a húsok esetében fontos a minőség, de az őrlés is. Elmondta, hogy nagyjából 75-25%-os arányban használnak sovány és zsíros húst a pástétomjaikban. „Ez az arány lehetővé teszi, hogy a hamburgerek a zúzás után „átszivárogjanak”, és a fűszerek egyenletesen beleolvadjanak a burgerbe” – mondta Goerke.

A fűszerezéssel is lehet furfangoskodni, a klasszikus barna cukor, paprika, hagymapor és fokhagymapor keverékével, vagy teljesen megváltoztathatja. Próbálja ki a köményt, a chilipelyhet vagy akár a gyömbért. Kísérletezzen olyan kiegészítőkkel is, mint a halszósz, a szójaszósz vagy a steakszósz, csak arra ügyeljen, hogy a hozzáadott nedvesség befolyásolhatja a grillezési időt.

Mint mindig, a sajtválasztékkal is játszadozzon. A svájci és az amerikai sajt nagyszerű, de a brie, a kecskesajt és a friss mozzarella is remek választás, hogy csak néhányat említsünk.

Most már egy profi minőségű Smashburger is elérhető közelségbe került. Ha igazán rákapsz a népszerű burgerstílus ízére, megfontolhatod, hogy elkészítsd a saját egyedi Smashburgeredet. Addig is élvezze a grillezési szezont, akár egy fagyasztott koktélt kortyolgat, akár az imént sütött grillt tisztítja.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.