Hogyan válasszunk Air Fryert

Nincs sok minden, amit ne tudnál megtenni egy légsütővel, mármint ha a megfelelőt veszed meg. Sokféle légsütő létezik a piacon. Némelyik szédítő mennyiségű főzési előbeállítással és funkcióval van felszerelve. Mások elég egyszerűek lehetnek.

Amikor valakit elkap a vágy, hogy légsütőt vásároljon, az általában azért van, mert valami elültette a magot az elméjében. Lehet, hogy találkoztak egy bizonyos légsütő recepttel, amit egyszerűen ki kellett próbálniuk. Vagy lehet, hogy elkötelezik magukat amellett, hogy megpróbálnak egészségesebben táplálkozni. Bármi legyen is az ok, van olyan légsütő, amelyik minden viszketést megvakar.

Összeállítottuk ezt a gyors útmutatót, hogy segítsünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelő légsütőt.

Hogyan működnek a légsütők

Néhány légsütő modell előre beállított funkciói ellenére a légsütő lényegében egy kompakt konvekciós sütő. A konvekciós sütők gyorsan keringetik a forró levegőt az egész főzőtérben, hogy egyenletes hőt biztosítsanak az összes ételfelületnek. A konvekciós folyamat a főzési időt is felgyorsítja, még inkább a légsütő szűkös terében. A légsütők rácsokat vagy megemelt, szellőztetett felületeket is használnak, hogy az ételek alját is érje a forró levegő.

Amikor tehát egy légsütőgép előre beállított funkcióval van felszerelve (és használjuk példaként a halat), akkor az a gyártó által meghatározott konkrét hőmérséklet-beállítás és sütési idő. Egyes légsütő modellekhez olyan tartozékok is járnak, mint a grillrácsok és a rotisserie nyársak, amelyek kibővíthetik a képességeiket.

Légsütő típusok

A légsütők két elsődleges stílusban készülnek: kosaras és sütős. Itt van néhány előnye és hátránya az egyes típusoknak. Az itt szereplő előnyök és hátrányok azonban szubjektívek lehetnek. Az egyik embernek a pro lehet a másik embernek a kontra.

Hogyan válasszunk Air Fryert

Kosár stílusú légsütők

A kosaras légsütők úgy készülnek, hogy hasonlítsanak egy hagyományos olajsütő kosárra. Az ételt beledobja a kamrába, visszacsúsztatja a légsütőbe, és hagyja, hogy az elvégezze a varázslatát.

Előnyök

Könnyebb tisztítani: Mivel a legtöbb modellnél a légsütőkosár teljesen levehető, az egész kosarat és az alkatrészeket egyenesen a mosogatógépbe teheti a könnyű tisztítás érdekében.

Kompaktabb: A legtöbb kosaras légsütő kisebb kapacitással rendelkezik, mint sütő típusú társaik. Ez azt jelenti, hogy általában kevesebb helyet foglalnak el.

Megfizethetőbb: Mivel a kis légsütők általában kevesebbet sütnek és kevesebb előre beállított funkcióval rendelkeznek, mint a sütő típusú légsütők, általában olcsóbbak.

Hátrányok

Kevesebb felület: Még ha a légsütők kosara nagy főzési térfogattal is rendelkezik, akkor sem szabad minél több ételt belepakolni. Ha így tesz, a középen lévő ételek nincsenek annyira kitéve a forró levegőnek. Ez azt jelenti, hogy a kosaras légsütőkkel gyakran tételekben kell főzni, ha sok adagot szeretne készíteni.

Nincs ablak: Lehet, hogy nem tűnik nagy dolognak, de a légsütő sütő üvegajtója jelentős előny lehet. Figyelheti az ételét, és leállíthatja, ha úgy érzi, hogy túlsül. A legtöbb kosaras légsütőnek nincs ablaka. Ez azt jelenti, hogy ha figyelni szeretné az ételét, akkor meg kell állítani a sütési ciklust, és ki kell húzni a kosarat, hogy ellenőrizze az ételt.

Kevesebb kapacitás: A legtöbb kosaras légsütő legfeljebb 8 literes kapacitással rendelkezik. Ugyanakkor egyes sütőmodellek kapacitása meghaladhatja a harminc kvartot.

Sütő típusú légsütők

A sütő stílusú légsütők hasonlítanak a régimódi kenyérpirítóhoz, de sokkal több funkcióval rendelkeznek. Íme a sütő stílusú légsütők néhány előnye és hátránya.

Előnyök

Több tartozék: Kétségtelen, hogy a sütő stílusú légsütők több tartozékkal rendelkeznek, mint például hőmérsékletszondák, rotisserie nyársak, forgó kosarak, grilllemezek és még sok más, ami növeli a főzési képességeket.

Nagyobb térfogat: Néhány légsütő sütő elég nagy ahhoz, hogy egy egész pulykát vagy egy 13 hüvelykes pizzát megsüssön. Ez a fajta hely azt jelenti, hogy több ételt tudsz egyetlen főzési művelet alatt kiforgatni.

Hátrányok

Drágább: Mivel a sütő típusú légsütők általában több tartozékkal rendelkeznek, és általában több ételt tud főzni, általában magasabb árcédulával is járnak.

Nagyon nagyok: Még a legkisebb légsütő sütő is hasonló méretű, mint néhány nagyobb, kosár típusú modell. A legtöbb légsütő sütő sok pult- és tárolóhelyet igényel.

Nehezen tisztítható: Képzelje el a hagyományos sütő tisztítását, csak kisebb méretben.

Funkcionalitás

Ahogy azt már korábban említettük, a legtöbb légsütő előre beprogramozott sütési funkciókkal rendelkezik bizonyos típusú ételekhez. Beállíthat saját főzési stílusokat is, mint például a sütés, a sütés vagy a szárítás, és beállíthatja a saját idejét. Sok modell lehetővé teszi az egyéni beállítások elmentését is, ha egyszer tökéletesítette egy adott összetevő főzését.

Másrészt egyes légsütők primitívebbek. Itt egyszerűen csak kiválasztja a sütési időt és a hőmérsékletet, mint egy hagyományos sütőben. Ha nem nyűgözik le a díszes funkciók vagy kiegészítők, egy ilyen légsütő lehet a megfelelő megoldás. Minden légsütési teljesítményt megkaphat alacsonyabb áron.

Melyik a legjobb légsütő típus a vásárláshoz?

Végső soron a választott légsütőnek támogatnia kell a főzési igényeit, és el kell tudnia férni a konyhájában, miközben a költségvetésébe is bele kell férnie. Ha szeretné kipróbálni a határait annak, hogy mit lehet főzni egy légsütőben, akkor egy légsütő sütő lehet a legjobb választás. Ha azonban csak egy jobb ízű fagyasztott hasábburgonyát keres (nem ítélkezik), egy egyszerű kosaras légsütő is jól fog működni.

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.