Hogyan kell enni a lépesmézet

A lépesméz általában nyers mézet tartalmaznak, amely édes, és magát a méhviaszt, amely rágós és a rágógumihoz hasonló szájérzetű. A lépesméz önmagában is fogyaszthatja édes nassolnivalóként. A lépesmézet édesítőszerként turmixba is tehetjük, vagy hozzáadhatjuk salátához, illetve felvágottdeszkára kenve. A lépesméz különösen jól párosul a Brie sajttal. Meleg kenyér, angol muffin, gofri vagy vaníliafagylalt tetejére is tehetünk mézeskalácsot.

A lépesméz fogyasztásának lehetséges előnyei és kockázatai

A nyers lépesméz alig van tápértéke, de a folyékony méz antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A méz természetes köhögéscsillapító, és enyhítheti az allergiát vagy az elhúzódó köhögést. A nyers méz szűretlen, így a mézelő méhekből származó enzimeket tartalmaz, amelyek antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságokkal ruházzák fel a mézet.

A nyers méz különböző melléktermékeket is tartalmazhat, például botulizmus spórákat, amelyek károsak lehetnek a kisgyermekekre és a terhes vagy legyengült immunrendszerű emberekre. A méhméregre vagy virágporra allergiásoknak nem szabad mézmézet fogyasztaniuk.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.