Hogyan kell rizst főzni

1. Öblítsük le a rizst.

Ugh, tudom, az öblítés bosszantó, de tényleg megéri, hogy megszabadulj a poros keményítőtől, amely túl ragacsossá teheti a rizst. Csak tedd a rizst egy finom hálós szűrőbe, és öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz.

2. Ne feledje az arányt.

A legtöbb rizsfajtánál mindig 1 csésze rizs és 2 csésze víz arányát használod, amit felfelé vagy lefelé skálázhatsz. (Ellenőrizze kétszer a rizs csomagolását, hogy biztos legyen benne.) Bátran cserélje ki csirke- vagy zöldséglevesre a több íz érdekében.

3. Forraljuk fel a vizet

Ezután keverje bele a rizst és a sót. És ha egy lapka vajat is hozzá akarsz adni, csak rajta – a rizsnek 10x jobb íze lesz.

4. Állítsd egyenletesre a főzést.

Miután hozzáadod a rizst, a víz hőmérséklete jelentősen csökkenni fog, és nem fog tovább forrni. Hagyd, hogy újra gyengén főjön (különben fennáll a veszélye, hogy a víz gyorsabban elfő, mint ahogy a rizs megpuhul).

Hogyan kell rizst főzni

5. Ne vedd le a fedelet.

Fedjük le a lábast, és csökkentsük a hőfokot alacsonyra. Bár csábító lesz, tartsd rajta a fedőt! Nagyon fontos, hogy ne zavarja meg a gőzt.

6. Ellenőrizze 18 percnél.

A hosszú szemű fehér rizs esetében mindig 18-ra állítom az időzítőt, tudva, hogy még egy-két percet igényelhet. Hagyd, hogy a rizs legyen a mérőeszközöd, ne a víz. Ha marad egy kis víz, az teljesen rendben van! Csak döntsd meg kissé a lábast, hogy lecsöpögjön. (Barna rizst főz? 30 percnél ellenőrizze.)

7. Hagyja békén.

Kapcsolja le a hőfokot, tegye vissza a fedelet, és hagyja pihenni néhány percig a gőzölgő lábasban. A türelem erény, barátom.

8. Puffaszd fel!

Villával óvatosan keverd és emeld meg a rizst, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

Ha van rizsfőződ, sokkal könnyebb a játék. Használd ugyanazt a varázslatos arányt, és dobj mindent a rizsfőzőbe, amely minden munkát elvégez helyetted. Amikor a gép azt mondja, hogy kész, ugyanazok a „hagyd békén” és pelyhesítő utasítások érvényesek.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.