Citromot hogy lehet tartósítani

Hogyan készítsünk tartósított citromot

Súrolja tisztára a citromokat

A citromokat nagyon jól tisztítsuk meg, folyó víz alatt súrolva.

Vágja fel a citromot

Vágjon le 8 nagy citromot a tetején és az alján úgy, hogy mindkét oldalon kb. ¼ hüvelyket vág. Innen a citromokat állítsuk laposan egy tiszta vágódeszkára. A citromokat az alsó végénél rögzítve hagyjuk, majd mindegyik citromot félbevágjuk.

Áztassuk a citromokat sok sóban és kevés cukorban, és tegyük a hűtőbe 1 napra.
Tegyük át a citromokat egy nagy tálba. Készítsünk elő ½ csésze sót és 2 evőkanál cukrot. Nyissuk fel a citromokat a tetejüknél, és töltsük meg őket a só-cukor keverékből, majd hempergessük meg őket a maradék sóban és cukorban. Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, de legfeljebb 24 órára.

Tegyük át egy sterilizált befőttesüvegbe, és adjuk hozzá a borsszemeket, a babérlevelet és a citromlevet.

Másnapra a citromok levet eresztettek. Tegyük át a besózott citromokat és a levüket egy nagy sterilizált befőttesüvegbe. Nyomja le a citromokat olyan erősen az üvegbe. Adjon hozzá néhány evőkanál borsszemet és néhány száraz babérlevelet. Adjon hozzá friss citromlevet, hogy megtöltse az üveget és ellepje a citromokat (további 8 citrom levét vagy 2 ½ csésze friss citromlevet fog használni). Ügyeljen arra, hogy a citromokat úgy merítse alá, hogy a citromlé egészen a tetejét fedje).

Zárja le és tegye hűtőbe 1 hónapra.

Most szorosan fedje le az üveget, és 3 hétig, fogyasztás előtt pedig legfeljebb 1 hónapig tegye a hűtőbe. A citromok megpuhulnak és megpuhulnak, ahogy a páclében állnak.
A sóval tartósított citromok akár 6 hónapig is elállnak a hűtőben.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.