A Tubi 60 egy citrus alapú likőr, amelynek alkoholtartalma 40% százalék.Az italt Izraelben fejlesztették ki és állítják elő, helyi gyógynövények, gyümölcsök és fűszerek felhasználásával.

A Tubi 60 citromból, valamint más helyi citrusfélékből készül. Gyógynövényekkel, fűszerekkel, fa- és virágkivonatokkal, többek között gyömbérrel, mentával, ánizzsal, sáfránnyal, kurkumával és köménnyel ízesítik. A Tubi 60-at leggyakrabban shotként, illetve tonikkal vagy szódavízzel keverve szolgálják fel. A Tubi 60 készítői azt állítják, hogy az összetevők „frissítő és felemelő érzést” hagynak a fogyasztóban.

Mi az a tubi

A tubi története

A Tubi 60-at 2012-ben két testvér fejlesztette ki: Hilal és Yanai Tubi az izraeli Haifában.

2013-ban nyitották meg az első lepárlóüzemet Haifában, és megkapták a Tubi 60 előállításához szükséges engedélyeket, engedélyeket és jogi dokumentumokat az izraeli egészségügyi minisztériumtól. A szeszes italt a TTB is jóváhagyta.

A megnövekedett kereslet a következő év során egy nagyobb lepárlóüzem megalapításához vezetett 2015-ben a két testvér által. 2017-ben a Tubi cég elkezdte exportálni a szeszes italt az Egyesült Államokba, Magyarországra, Norvégiába, Németországba és más országokba.

A Tubi 60 népszerűsége Izraelben elsősorban szájhagyomány útján nőtt. Kezdetben a két alapító barátain és családtagjain keresztül szájhagyomány útján terjedt, majd a bárokban gyakran kért itallá vált, és Jeruzsálem volt az első város, ahol alapanyagként szolgálták fel. Egészen 2014-ig tartott, amíg az ital eljutott Tel-Aviv bárszcénájába. Az ottani népszerűsége bebetonozta, hogy országos alaptörzshely lett.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.