A brunch olyan étkezés, amelyet késő délelőtt vagy kora délután, általában délelőtt 10 és délután 2 óra között fogyasztanak. A tipikus brunch a reggeli és az ebéd elemeit ötvözi, ami azt tükrözi, hogy mindkét étkezéshez szolgál. Sokan a hétvégékhez, különösen a vasárnapokhoz kötik, talán azért, mert hétvégén sokan ki tudják aludni magukat, így a késői reggeli és a korai ebéd kombinációja vonzóbbá válik. Gyakorlatilag, a reggelihez hasonlóan, ez az étel a hét bármelyik napján felszolgálható.

Mi az a Brunch?

A kifejezés a „breakfast” és az „lunch” szavak összetétele, és először 1896-ban jelent meg a Punch magazinban. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a brunch a brit felsőbb osztályokból származik. Sok felsőosztálybeli otthonban a cselédek vasárnap részben vagy egészben szabadnapot kaptak, így a személyzet reggelente egy büféasztalra terített, amely lehetővé tette, hogy az emberek reggeli és ebédelemekből legeljenek. A puncs eredetileg azért hozta fel a villásreggelit, hogy gúnyt űzzön belőle, és az étkezés kifigurázásának hagyománya a mai napig fennmaradt bizonyos körökben.

A villásreggelin bármilyen étel felszolgálható, a hagyományos reggeli ételektől kezdve, mint a palacsinta és a kolbász, egészen az ebédszerű ételekig, például a tenger gyümölcsei koktélokig. Gyakran nehéz, zsíros ételeket fogyasztanak, talán azért, mert az emberek másnaposak lehetnek, amikor elfogyasztják, és az ilyen ételeket egyes közösségekben másnaposság elleni gyógymódként kezelik. Az előkelő villásreggelit gyakran kísérik kevert italok, például mimózák vagy Bloody Marys, és néha pezsgőt is felszolgálnak.

A délutáni eseményeken, például esküvőkön és sportmérkőzéseken való részvétel előtt egyesek szeretnek villásreggelit fogyasztani. Az ötlet az, hogy egyetlen laktató étkezés kitart a kora esti órákig, amikor a vacsorát szolgálják fel. A világ egyes régióiban luxusnak is tekintik, és születésnapon vagy más különleges alkalmakkor is felajánlják az embereknek. Különösen az ágyban elköltött villásreggelit tartják a kényeztetés egy olyan formájának, amelyet különösen különleges napokra tartanak fenn.

Számos szálloda, üdülőhely, tengerjáró hajó és más nyaralóhely kínál vendégeinek hétvégén villásreggelit. Egyes éttermek is kínálhatják ezt az étkezést, különösen, ha már rendszeres ebédkiszolgálást végeznek. Az emberek otthon is készíthetnek villásreggelit, bár sokan úgy tekintenek rá, mint egy olyan étkezésre, amelyet az otthonon kívül fogyasztanak.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.