A paradicsompasszata pürésített, leszűrt paradicsom, amelyet általában üvegekben árulnak. 100%-ban paradicsomból készül, adalékanyagok és ízesítők nélkül, de néha hozzáadott sót tartalmaz. Egységes és sima, ellentétben a zúzott vagy apróra vágott paradicsommal, és pompásan sűrű paradicsomalapú szószokat készít.

Mi az a paradicsompasszata?

A paradicsompasszata sima paradicsom, amelyet pürésítettek, majd szitán átszűrtek, hogy kiszűrjék belőle a darabokat, és így tökéletesen sima legyen. Nem tartalmaz semmilyen további ízesítőanyagot, de néha sót adnak hozzá.

Mi az a passata?

Lényegében pürésített paradicsomkonzerv, de sűrűbb. Ha csak paradicsompürét pürésítenénk, akkor hígabb lenne. Szitán kell átnyomni, hogy ugyanazt az állagot érje el.

A paradicsompasszata felhasználása

A paradicsompasszatával sűrűbb, intenzívebb paradicsomízű szószokat készíthet, mintha azonos mennyiségű zúzott vagy kockára vágott paradicsomkonzervet használna. Kiválóan alkalmas gyors tésztamártások és levesek készítéséhez, ahol nem lehet vagy nem kell sokáig párolni (pl. 30 percnél tovább), ami általában szükséges lenne ahhoz, hogy a zúzott vagy kockára vágott paradicsom darabkái lebomoljanak és besűrűsödjenek a szószban.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.