A granola a 19. század vége óta amerikai alapétel. Ez a teljes kiőrlésű gabonából és/vagy zabból, diófélékből, mézből, aszalt gyümölcsökből és más tartósított élelmiszerekből álló kiadós reggeli az évek során megőrizte népszerűségét, mivel népszerű reggeli étel, uzsonna, valamint pékáruk, joghurtok és desszertek kiegészítője.

Mi az a granola?

A granola egy klasszikus reggeli étel, amely általában zabpehelyből, darált diófélékből és mézből áll. Manapság a granola mindenféle formában kapható, a gluténmentesektől kezdve az alacsony cukortartalmúakon át a szuperételekkel dúsítottakig.

A granola szót a híres gabonapelyhek gyártója, John Harvey Kellogg, a kukoricapehely feltalálása mögött álló orvos és táplálkozástudományi szakember védette le. A „Granula” egy hasonló receptet James Caleb Jackson fejlesztett ki 1863-ban, a Graham-lisztet zabbal helyettesítve. Manapság a cégek mindenütt túlléptek Kellogg eredeti receptjén, és olyan granolákat hoztak létre, amelyek minden vágynak megfelelnek.

Mi az a Granola?

Mit tegyünk a granolával

A granolát túrázás közben a tartós energia érdekében fogyaszd zacskóból, vagy reggelire öntsd le tejjel egy tálban. Adjon granolát egy joghurtos parféhoz, hogy ropogós legyen, vagy keverje össze tojással és cukorral, hogy ízletes energiaszeletet készítsen belőle. Nem számít, hogyan szereted a granolát fogyasztani, a lehetőségek tárháza végtelen.

Milyen a granola íze?

A granola ízprofilja teljes mértékben az összetevőitől függ. Az aszalt bogyós gyümölcsök gyümölcsös édességet kölcsönöznek, a pirított mandula sós-sós réteget ad, amely felerősíti az édes összetevőket, egy csipetnyi vanília pedig elmélyítheti az ízt. További árnyalatokat adhatnak a benne lévő akcentusok, a szárított kókuszreszeléktől a tökmagokig.

A textúrának többé-kevésbé állandónak kell maradnia. A granolának kielégítő és változatos ropogást kell biztosítania a kisebb és nagyobb rögök kombinációjából.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.