Hogyan készítsünk fahéjas cukrot

A saját fahéjas cukor elkészítéséhez őrölt fahéjra és egy zacskó kristálycukorra lesz szükséged. A tökéletes fahéjas-cukros arány 1 csésze kristálycukor és 1 evőkanál fahéj, valamint – idézhetsz engem – egy csipetnyi só. Egy kis tálban keverd össze a cukrot, a fahéjat és a sót habverővel vagy kanállal. A mindössze 30 másodperces teljes idővel, ennél egyszerűbb nem is lehet.

Ebből a receptből 1 csésze fahéjas cukor készül, ami körülbelül egy-két hónapig kitart a konyhámban. Ha nagyobb adagot szeretnél készíteni, csak rajta, és méretezd a receptet, ahogyan jónak látod. Csak ne felejtsd el beállítani a sót; a só hozzáadása kiegészíti a fahéjas cukor édességét és fűszerességét, fokozva a keverék meleg ízét. A fahéjas cukorhoz fehér cukrot ajánlok – a barna cukor csomósodásra való hajlama miatt a fűszer nehezen oszlik el olyan egyenletesen, mint a jó öreg kristálycukorban.

Ne feledje, hogy a használt fahéj típusa befolyásolja az ízprofilt. A szupermarketben kapható fahéj többsége kasszia, egy széles körben termesztett, erős, fűszeres ízű fajta. A ceyloni fahéj, vagy „igazi” fahéj édesebb, virágosabb ízű, mint a kasszia.

Hogyan készítsünk fahéjas cukrot

Ne feledje, hogy a kézműves fűszerek gyakran erősebbek, mint az élelmiszerboltokban kaphatóak – egy evőkanál fahéj akár túl sok is lehet egy csésze cukorhoz. Valószínűleg kevesebbre lesz szüksége ahhoz, hogy hasonló hatást érjen el, ezért kezdje 1 teáskanál kézműves fahéjjal 1 csésze kristálycukorhoz. Kóstolja meg, és ennek megfelelően állítsa be.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.