Világos barna cukor vs. sötét barna cukor: Mi a különbség?

A barna cukor a legtöbb amerikai éléskamra egyik alapanyaga. A sokféle cukor közül ez az egyik leghasznosabb, mert annyira ízletes és sokoldalú. A mázas húsvéti sonkától a zabpelyhes süteményekig mindennek gazdag, karamellás ízt ad. Sok receptben egyszerűen csak „barna cukrot” kérnek, de természetesen, ha valaha is jártál már az élelmiszerboltok sütőüzletében, akkor tudod, hogy valószínűleg „világos” és „sötét” feliratú dobozokat vagy zacskókat találsz. Szóval, mi a különbség a világos barna cukor és a sötét barna cukor között? Itt vagyunk, hogy elmagyarázzuk az összes édes részletet.

Először is, a két barna cukor között nem csak színbeli különbség van, hanem ízbeli is. Talán már kitaláltad ezt, mivel egyes receptek kifejezetten az egyiket írják elő a másikkal szemben. Mindennek köze van ahhoz, hogy hogyan készülnek. Olvasson tovább a részletekért!

Világos barna cukor vs. sötét barna cukor: Mi a különbség?

Mi az a barna cukor?

Talán hasznos lehet először is azzal kezdeni, hogy definiáljuk, mi is az a barna cukor, mert így könnyen megmagyarázhatjuk, miért van különbség. A barna cukor általában fehér kristálycukor, amelyhez melaszt adnak. Ez megmagyarázza, hogy a barna cukor miért puhább és nedvesebb, jellegzetes karamellás ízzel, és miért adja az olyan pékáruknak, mint a Cowboy Cookies, a rágós ízét. Ez az oka annak is, hogy a melasz hozzáadása a fehér cukorhoz egy népszerű barna cukorhelyettesítő.

A barna cukor a hozzáadott nedvesség miatt nem tárolható olyan jól, mint a kristályos fehér cukor. Ez végül elpárolog, és a cukor kemény marad. Nem kell azonban aggódni, mert csak a barna cukor lágyításának titkait kell elsajátítanod, ha szorult helyzetben vagy, és ezt egy barnacukor-medve vásárlásával megelőzheted.

Mi a különbség a világos barna cukor és a sötét barna cukor között?

A cukrok közötti szín- és ízbeli különbségek egyszerűen abból adódnak, hogy mennyi melasz van a cukorban. A világos barna cukor körülbelül 3,5% melaszt tartalmaz, a sötétbarna cukor pedig körülbelül 6,5% melaszt. A sötétbarna cukorban lévő hozzáadott melasz az, ami mélyebb ízt ad neki, ezért is látod olyan receptekben, ahol ez fontos összetevő, mint például a barbecue szósz készítésénél.

A sötétbarna cukor helyettesíthető a világos barna cukorral?

Általában igen, a cukrok a legtöbb receptben felcserélhetők. Különösen a legtöbb olyan standard sütési receptben, amely cukrok keverékét igényli, mint például a sütemények és/vagy amikor a barna cukor nem a fő összetevő az íz szempontjából, használhatja az egyiket a másikkal szemben. Egy receptben összekeverheti őket, ha éppen fogytán van. Ha egy recept barna cukrot kér, akkor valószínűleg világos barna cukrot használ, mivel ez népszerűbb és univerzálisabb. De ismétlem, a legtöbb alkalmazásban nem számít egyik sem.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.