Hogyan tároljuk a friss tésztát

Talán már olvasta a Házi tészta készítéséről szóló Határozott útmutatót, vagy talán már megkínálta magát néhány finom friss tésztával, hogy otthon főzze meg. Még jobb, ha Ön lehet az egyik tésztakészítő készletünk büszke tulajdonosa, és ezzel egy kis autentikus olasz hangulatot varázsolhat a konyhájába.

Hogyan tároljuk a friss tésztát

Ha friss, éttermi minőségű tésztáról van szó, úgy gondoljuk, hogy a jóból nem lehet elég. Azonban van rá esély, hogy már több ínycsiklandó tortellonit készített, mint amennyit egyhuzamban el tudna viselni. Aki értékeli a friss tészta finomságait, az tudja, hogy ez egyszerűen túl jó ahhoz, hogy elpazarolja. Szerencsére összeállítottunk egy útmutatót a friss tészta tárolásához. Ez azt jelenti, hogy még sokáig élvezheti munkája gyümölcsét. Olvasson tovább, vagy nézze meg, ahogy Roberta séfünk megmutatja, hogyan lehet a legjobban tárolni a friss tésztát.

Meddig tartható el a friss tészta?

A szupermarketben vásárolt friss tészta két-három napig tárolható a hűtőben. Ez azért van így, mert már félig megfőzték, így hosszabb ideig eltartható. A házi készítésű tészta azonban csak egy-két napig tárolható (bár mi azt javasoljuk, hogy 18 órán belül fogyassza el – ha tud ennyit várni!).

Ha a friss tésztát 18 óránál tovább tartjuk a hűtőben, a tészta elkezdi magába szívni a vizet, és oxidálódni kezd. Ennek árulkodó jele, hogy a tészta „zöldesszürke” színűvé válik. Ez könnyen összetéveszthető azzal, hogy a tészta megromlik. Ne hagyja, hogy a látszat megtévessze, amíg két napon belül elkészül, a tészta ugyanolyan szenzációs ízű marad.

Most, hogy már tudod, meddig tartható el a friss tészta a hűtőben, hogyan kell pontosan tárolni? A friss tészta hűtőben való tárolásához helyezze az adagokat légmentesen záródó műanyag zacskókba. Használhat Tupperware-tartályt is, de ügyeljen arra, hogy a pecsét vagy a fedél jól zárjon.

Le lehet fagyasztani a friss tésztát?

Azt tervezi, hogy különleges alkalomra tartogatja a tésztát? Talán randevúja van, és szeretné elkápráztatni az amore-t a kulináris képességeivel. Ha igen, javasoljuk, hogy tegye félre a kívánt adagot, a többit pedig fagyassza le, hogy később élvezhesse.

A friss tészta lefagyasztásához tegye a felvágott tésztát 15 percre egy sütőlapra, hogy kissé kiszáradjon. Ez megakadályozza, hogy az egyes darabok összeragadjanak. Ezután tegye át a tésztaadagokat légmentesen záródó tartályokba vagy zacskókba. Mielőtt a fagyasztóba teszi őket, győződjön meg róla, hogy a felesleges levegőt kinyomja.

A friss tésztát akár 1 hónapig is tárolhatja a fagyasztóban. Ha újra szeretné felmelegíteni a tésztát, egyszerűen vegye ki a fagyasztózacskóból, és dobja sós, forrásban lévő vízbe.

Hisszük, hogy bármilyen rohanó is a napirendje, megérdemli az ínyenc konyha örömeit. Ezért minden friss tésztánk és szószunk eredeti csomagolásában lefagyasztható. Ne aggódjon amiatt, hogy elveszítheti a finom ízeket – ezek az ízek egészen Olaszországból érkeztek Önhöz, így most már nem mennek sehová!

Le lehet fagyasztani a mártásban főtt tésztát?

Sok otthoni szakács lefagyasztja az ételek maradékát, és a mártásban főtt tészta sem különbözik ettől. Egyszerűen tegye a frissen főtt tésztát és a szószt egy fagyasztózacskóba, így akár egy hónapig is biztonságosan tárolható. Újramelegítéshez egyszerűen tegye a zacskót meleg vízbe a gyors felolvasztáshoz, mielőtt a tűzhelyre helyezi. Onnan már csak percek kérdése, hogy egy kiadós raguval vagy egy bársonyos carbonarával kényeztesse magát.

Itt a Pasta Evangelistsnél szenvedélyesen szeretjük a tésztát. Kézműves tésztaételeink mindegyikében több generációnyi kézműves tudás, íz és szakértelem rejlik. Minden kézzel készített tésztaételünk a legfinomabb alapanyagokat, szószokat és köreteket tartalmazza. Országos kiszállítást is kínálunk, így egy kis olasz gasztronómiai luxust hozunk az Ön ajtajáig. Folyamatosan tökéletesítjük receptjeinket és új alapanyagokat szerzünk be. Tehát, ha úgy gondolja, hogy a hűtőjéből vagy a fagyasztójából hiányoznak a friss tészták, egyszerűen nézze meg az e heti menüt.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.