Mi az a FEMA tábor? A FEMA tábor összeesküvés elmélet

A FEMA-táborok összeesküvés-elmélet az a meggyőződés, különösen az amerikai hazafias mozgalmon belül, hogy az Egyesült Államok Szövetségi Vészhelyzet-kezelő Ügynöksége (FEMA) azt tervezi, hogy az Egyesült Államok polgárait koncentrációs táborokba zárja, miután egy nagyobb katasztrófa vagy válság után statáriumot vezetnek be az Egyesült Államokban. Az elmélet egyes változatai szerint csak a gyanúsított másként gondolkodókat fogják bebörtönözni. Szélsőségesebb változatokban az Egyesült Államok állampolgárainak nagy számát fogják bebörtönözni a megsemmisítés céljából, ahogy az Új Világrendet létrehozzák. Az elmélet az 1970-es évek vége óta létezik, de az internet és a közösségi médiaplatformok megjelenésével megnőtt a terjedése.

A FEMA koncentrációs táborok létezését megcáfolták, bár az amerikai kormány korábban a második világháború alatt amerikai állampolgárokat internált koncentrációs táborokba, és az 1980-as években kidolgozott, de nem hajtott végre vészhelyzeti terveket az amerikai állampolgárok tömeges internálására.

Az elmélet általánosságban azt állítja, hogy amint bekövetkezik egy katasztrófa vagy annak veszélye, hadiállapotot hirdetnek ki, és a FEMA vészhelyzeti hatásköre működésbe lép, és gyakorlatilag a FEMA lesz a kormány. Az alkotmányt felfüggesztik, és az állampolgárokat táborokba szállítják.

 

Mi az a FEMA tábor? A FEMA tábor összeesküvés elmélet

Sok változatban a „másként gondolkodókat” (akiket általában alkotmánypártiaknak/hazafiaknak stb…) egyszerűen bebörtönzik. Mások olyan messzire mennek, hogy azt állítják, hogy a táborokba küldik őket, ahol megölik őket.

Szélsőséges verziók szerint tervben van, hogy apolitikus amerikai állampolgárokat táborokba zárnak és megölnek egy „népességszabályozási” terv részeként. 2014 áprilisában a Snopes azt állította, hogy a FEMA politikai hovatartozás szerint jelölte meg a házakat, hogy az embereket ezekbe a táborokba gyűjtsék. A valóságban a fényes, színkódolt matricák különböző célokat szolgálnak az újság- és postai kézbesítők számára.

Bár nem említik konkrétan a FEMA-t, az Oath Keepers 10 „Parancs, aminek nem engedelmeskedünk” listája sok olyan félelmet tartalmaz, amit a FEMA-összeesküvés-elméletek hívei is osztanak.

A támogatók gyakran a faji félelemre játszanak rá, azt állítva, hogy a FEMA „városi bandákat” fog használni segédcsapatként a rend biztosítására.

A FEMA-összeesküvés-elméletek gyakran nagyobb összeesküvési narratívákba szövődnek, amelyek az „Új Világrend”, azaz egy totalitárius globális kormányzat bevezetéséről szólnak.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.