Melyik ételek tartalmaznak glutént?

Glutén tartalmú élelmiszerek

A búzából készült élelmiszerek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű glutént. Ugyanakkor a búzalisztet is gyakran adják az élelmiszerekhez, ezért fontos, hogy elolvassa a tápértékjelölést, ha kerüli a glutént.

A 8 leggyakoribb gluténforrás a következő:

Kenyér
Ide tartozik mindenféle kenyér (kivéve, ha „gluténmentes” felirattal van ellátva), például zsemle, kifli, bagel, keksz és lisztes tortilla.
Sütött áruk
Az olyan pékáruk, mint a sütemények, sütemények, fánkok, muffinok és piték, valamint a palacsinta és a gofri is tartalmaznak glutént.
Tészták
Minden búzából készült tészta glutént tartalmaz, beleértve a spagettit, a fettuccinét, a makarónit, a lasagnét és a raviolit.
Gabonafélék
Nem minden reggelizőpehely tartalmaz búzát, de sok tartalmaz, ezért mindenképpen ellenőrizze a tápértékjelölést. Arra is figyeljünk, hogy a zabot gyakran búzával nevelik és dolgozzák fel. Ezért a zabtermékek, hacsak nincsenek gluténmentes címkével ellátva, szintén tartalmaznak glutént.
Kekszek
Az olyan népszerű snack-ételek, mint a kekszek, a perecek és egyes chipsek glutént tartalmaznak.
Sör
A sör malátázott árpából készül, amely glutént tartalmaz. Egyes likőrökhöz búzát is adnak, ezért mindenképpen járjon utána az összetevőknek.
Szaft
A mártások és a mártást tartalmazó készételek glutént tartalmaznak. A por alakú mártáskeverékek is tartalmaznak glutént, kivéve, ha kifejezetten „gluténmentes” felirattal vannak ellátva.
Leves
Sok konzerv és dobozos leves sűrítőanyagként búzalisztet használ. Ellenőrizze a tápértékcímkéket, hogy gluténmentes előre elkészített leveseket találjon.

Melyik ételek tartalmaznak glutént?

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.