A KFC-s Sanders ezredes inspiráló élettörténete – Ki a KFC alapítója

Önt is újra és újra visszautasították vagy csalódást okoztak? Nos, Harland Sanders ezredest, a Kentucky Fried Chicken alapítóját igen. De ő fogta a kudarcokat és megváltoztatta az életét.

A KFC-s Sanders ezredes inspiráló élettörténete

Sanders 1890-ben született Henryville-ben, IN-ben. Amikor hatéves volt, apja meghalt, Sandersnek kellett főznie és gondoskodnia testvéreiről. Hetedik osztályban kimaradt az iskolából, és elhagyta otthonát, hogy mezőgazdasági segédmunkásként dolgozzon. Már akkor kemény fickóvá vált.

Tizenhat évesen korát meghazudtolva jelentkezett az Egyesült Államok hadseregébe. Miután egy évvel később becsülettel leszerelt, a vasútnál helyezkedett el segédmunkásként. Azonban kirúgták, mert összeverekedett egy munkatársával. Amíg a vasútnál dolgozott, jogot tanult – egészen addig, amíg egy újabb verekedéssel tönkre nem tette jogi karrierjét. Sanders kénytelen volt visszaköltözni az anyjához, és életbiztosítások eladásával foglalkozni. És képzelje, mi történt? Kirúgták fegyelemsértésért. De ez a fickó nem adta fel.

1920-ban komphajótársaságot alapított. Később megpróbálta beváltani a komphajóüzletét, hogy lámpagyártó céget alapítson, csakhogy rájött, hogy egy másik cég már árulja az ő lámpájának jobb változatát. Szegény fickó nem tudott szerencsétlenkedni.

Csak 40 éves korában kezdett csirkeételeket árulni egy benzinkúton. Amikor elkezdte reklámozni az ételeit, egy vitája egy versenytársával halálos lövöldözésbe torkollott. Négy évvel később vett egy motelt, amely az éttermével együtt porig égett. Ez az elszánt férfi mégis újjáépítette és új motelt üzemeltetett, amíg a második világháború miatt be nem kellett zárnia.

A háborút követően megpróbált franchise-ba adni az éttermet. A receptjét 1009 alkalommal utasították el, mielőtt bárki is elfogadta volna. Sander „titkos receptje” a „Kentucky Fried Chicken” nevet kapta, és gyorsan sikeressé vált. A virágzó étterem azonban megbénult, amikor a közelben megnyílt egy autópálya, így Sanders eladta azt, és folytatta álmát, hogy a KFC franchise-okat terjessze & KFC munkásokat alkalmazzon az egész országban.

A kudarcok és szerencsétlenségek évei után Sanders végül nagy sikert aratott. A KFC nemzetközileg is terjeszkedett, és kétmillió dollárért (ma 15,3 millió dollár) eladta a céget. Sanders még ma is központi szerepet játszik a KFC márkaépítésében, és az arca még mindig megjelenik a logóban. Kecskeszakálla, fehér öltönye és western zsinóros nyakkendője továbbra is az ízletes vidéki sült csirkét jelképezi az egész világon.

Sanders 90 évesen, tüdőgyulladásban hunyt el. Ekkoriban 48 országban mintegy 6000 KFC-hely volt 48 országban. 2013-ra a becslések szerint 118 országban 18 000 KFC-hely volt.

Ha az elutasítás nyomasztja, vagy a kudarcok elkedvetlenítik, emlékezzen Harland Sanders ezredes történetére. Több munkahelyéről is kirúgták, tönkretette jogi karrierjét, visszavetette a nagy gazdasági világválság, a tűzvészek és a II. világháború, mégis létrehozta a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncát. Sanders nem hagyta, hogy bármi vagy bárki legyőzze…

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.