Ki volt Beethoven?

Ludwig van Beethoven az egyik legnépszerűbb zenész volt ebben az időben. Az emberek zsúfolásig megtöltötték a színházakat, hogy hallgassák zongorajátékát. Kíváncsi vagy, mi volt olyan különleges Beethovenben?

Beethoven annyira tehetséges volt a zongorán, hogy az emberek csodagyereknek nevezték. Gyermekkorában az apja éjjel-nappal zenét gyakoroltatott vele. Néha megbüntette Beethovent, ha hibázott. Beethoven mégis szerette a zenét.

Fiatalemberként Beethoven az ausztriai Bécsbe költözött. Ott Wolfgang Amadeus Mozartnál akart tanulni. Tervei azonban meghiúsultak. Alig néhány hónappal később Beethovennek vissza kellett térnie Németországba, mert édesanyja meghalt.

Ki volt Beethoven?

Néhány évvel később Beethoven visszament Bécsbe. Ezúttal egy Joseph Haydn nevű férfinál tanult. Mozart és Haydn egyaránt nagy hatással volt Beethoven zenéjére.

Húszas évei végén Beethoven kezdte elveszíteni a hallását. 46 éves korára megsüketült. A süketség azonban nem akadályozta meg Beethovent a zeneírásban. Valójában Beethoven élete utolsó tíz évében írta meg remekműveit. Ez azt jelenti, hogy nem volt képes meghallgatni a saját legjobb zenéjét!

Akik ismerték Beethovent, azt mondták, hogy nem volt könnyű vele kijönni. Barátai és családtagjai szeszélyesnek és másokkal szemben gyanakvónak írták le. Ettől függetlenül az általa írt zene a 19. század legnépszerűbb zenéi közé tartozott. Beethoven zenéjét a mai napig számtalan filmben és televíziós műsorban használják fel.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.