Mi a különbség a fehér és a fekete bors között?

Mindenütt jelenléte ellenére a fekete bors az egyik legzavaróbb termék a fűszerek között. Valójában nem is bors, és mielőtt feldolgoznák, valójában nem is fekete. A dolgok még bonyolultabbá válnak, ha a fehér borsot is belevesszük a keverékbe. Bár a két összetevő másképp néz ki, más az íze, és másképp használják, mindkettő ugyanannak a növénynek a bogyójaként indul.

A The Pioneer Woman szerint a fehér és a fekete bors az Indiában őshonos Piper nigrum növényből származik. A fekete bors előállításához a farmerek a növény kis bogyóit szedik le, amikor még zöldek és éretlenek. A bogyókat ezután addig főzik és szárítják, amíg a külső réteg sötét és fonnyadt nem lesz.

A fehér borsot a Piper nigrum növény teljesen érett bogyóiból készítik. A bogyókat vízbe áztatják és erjesztik, hogy a belső magot elválasszák a héjtól. Csak a magot szárítják a fehér bors elkészítéséhez, és az sokkal halványabbnak tűnik, mint az elterjedtebb társa.

Mi a különbség a fehér és a fekete bors között?

Ez a két feldolgozási módszer különböző ízeket von ki a bors bogyóiból. A fekete borsot merész, virágos fűszerezéséért becsülik, míg a fehér bors lágyabb, földesebb ízű. A fekete bors a legtöbb nyugati konyha alapanyaga, míg a fehér bors számos ázsiai konyhában, például a kínai, vietnami és thai konyhában népszerű. Ha az európai receptekben fehér borsot használnak, az általában esztétikai céllal történik. A francia szakácsok gyakran használnak fehér borsot burgonyapürében és krémes mártásokban, hogy elkerüljék a fekete foltokat az ételben.

Bár a fehér és a fekete bors különböző összetevők, a legtöbb receptben az egyiket a másikkal helyettesítheti. Ugyanez nem mondható el a borsszemekről és az olyan chilipaprikákról, mint a jalapeño és a habanero. Íme további tények a konyhában található csípős paprikákról.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.