Mi a különbség a skót whisky, a whiskey és a Bourbon között?

Néhányan talán már tudják, de érdemes felfrissíteni a tudnivalókat, mielőtt elmész és veszel egy üveggel. Kezdjük az alapokkal.

Mitől lesz egy whisky bourbon?

A gyors válasz a törvény. A bourbon készítése rendkívül technikai jellegű feladat, és a whiskey-nek szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. A Bourbon Szövetségi Azonosítási Szabványa meghatározza, hogy mi az és mi nem az. Ahhoz, hogy egy whisky bourbon-nak nevezhesse magát, a cefrének – a gabonák keverékének, amelyből a terméket lepárolják – legalább 51 százalékban kukoricát kell tartalmaznia. A cefre többi részét általában malátázott árpával és rozzsal vagy búzával töltik ki.

Ezután a cefrét 160 vagy annál alacsonyabb alkoholtartalomra kell desztillálni, és 125 vagy annál alacsonyabb alkoholtartalomra kell a hordóba tölteni, Továbbá nem tartalmazhat semmilyen adalékanyagot. A párlatot új, elszenesedett tölgyfahordóban kell érlelni. Ha a konyhájában olyan whiskyt desztillál, amely megfelel ezeknek az előírásoknak, gratulálok – bourbont készített. És megszegted a törvényt is. Az ATF hamarosan úton lesz.

Mi a különbség a scotch és a whisky között?

A scotch és a whiskey közötti fő különbség földrajzi, de az összetevők és a helyesírás tekintetében is. A skót whisky Skóciában készült whisky, míg a bourbon az Egyesült Államokban, általában Kentuckyban készült whisky. A skót whisky többnyire malátából, a bourbon pedig kukoricából készül. Ha Angliában jársz, és whiskyt kérsz, skót whiskyt kapsz. Írországban viszont ír whiskeyt kap (igen, másképp írják).

Mi a különbség a skót whisky, a whiskey és a Bourbon között?

A Tennessee whisky bourbon?

Igen és nem. A különbség a Jack Daniel’s-hez hasonló Tennessee whisky és a bourbon között az, hogy a párlat lepárlása után a Tennessee whiskyt cukorjuharszénen keresztül szűrik. Ez a szűrés, amelyet Lincoln County Process néven ismerünk, különbözteti meg a Tennessee whiskyt az átlagos bourbontól, például a Jim Beam-től. A bourbon elnevezés valójában egy Old Bourbon néven ismert területről származik, a mai Bourbon megye környékéről, Kentucky államból.

Ezeken a whiskytípusokon kívül létezik még a rozswhisky, amely utalhat akár az amerikai rozswhiskyre, amelyet legalább 51 százalékban rozsból kell desztillálni, akár a kanadai whiskyre, amelynek előállítási folyamata tartalmazhat rozsot, de az is lehet, hogy nem.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.