Miért olyan vizes mindig a babarépa?

Nevével ellentétben a bébirépa nem Bugs Bunny kedvenc zöldségének kiskamaszkori változata. A termék kifejlett sárgarépából származik, amelyet aranyos, harapható formára dolgoztak fel. De nem a rágcsálhatóság az egyetlen dolog, ami a kisebb modellt megkülönbözteti a klasszikus zöldségtől. Mint azt bárki tudja, aki már nyúlt egy nyálkás zacskó bébirépához, a kicsinyített répa nem kívánt következményekkel jár.

A Dollar Shave Club szerint a bébirépák általában nedvesebbek, mint a legtöbb zöldség a terményrészlegben. Ez azért van, mert hajlamosak a kiszáradásra, ezért a feldolgozás és a csomagolás során vizet adnak hozzájuk. A termelők úgy adják a bébirépa csökött formáját, hogy feldarabolják azokat a sárgarépákat, amelyek nem elég vonzóak ahhoz, hogy egészben eladják őket, és egy polírozó dobba dobják őket. A dobba adagolt víz adja meg a sima, fényes megjelenést.

Miért olyan vizes mindig a babarépa?

A bébirépa nedvességtartalmának egy részét, de nem az egészet ez adja. A zacskók, amelyekben érkeznek, kiegészítő vizet tartalmaznak, hogy a miniatűr zöldségek ne száradjanak ki. A teljes méretű sárgarépa és más zöldségek a természetes héjukra támaszkodnak a nedvesség megtartásában. A bébirépa készítéséhez a külső réteget le kell borotválni, így semmi sem tartja bent a vizet. A zacskók belsejében lévő víz biztosítja a sárgarépának azt a ropogós, friss ízt, amelyet az emberek elvárnak a terményektől.

A bébirépa nem védett a kiszáradástól – különösen, ha egy ideje nyitott zacskóban vagy a konyhapulton áll. A terméken kialakuló fehér hártyát répapírnak nevezik, és ez a kiszáradás normális jele. Az a híresztelés, hogy a fehér anyag valójában klór, hamis, bár igaz, hogy a bébirépát minimális (és biztonságos) mennyiségű vegyi anyaggal dolgozzák fel.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.