Cappuccino vs. Latte: Mi a különbség?

Vannak, akik a reggeli koffeinadagjukat bárhogyan is szerzik be. Mások inkább a kávézók menüjének flancosabb oldalát kedvelik, mint például a cappuccino és a latté. Bár ez a két ital ugyanúgy néz ki, és még az ízük is nagyon hasonló, a baristák és az igazi kávérajongók tudják, hogy van néhány alapvető különbség a kettő között.

A Chowhound szerint a cappuccino és a latté ugyanazokból az összetevőkből áll: eszpresszóból, gőzölt tejből és habosított tejből. A különbség ezen összetevők arányaiban rejlik, amelyek meghatározzák a kávé ízét és erősségét.

A cappuccinóban ez a három összetevő egyforma helyet foglal el a csészében. Az elkészítéséhez a baristák egyharmad eszpresszót, egyharmad tejet és egyharmad habot rétegeznek egymásra. A Dunkin’ szerint az ital „az egyensúlyról szól”. A Starbucks azt írja a blogján: „A baristáinkat arra képezték ki, hogy tudják, mikor érte el az egyes italok egy bizonyos súlyt, és akkor mennek át a teszten, amikor az ital, amit a kezedben tartasz, tökéletes egyensúlyt alkot a könnyű és légies hab és a mélyen finom eszpresszó között”.

A latte-ban (ami szó szerint olaszul tejet jelent) a gőzölt tej kerül a középpontba. Az ital négyhatoda gőzölt tejből, egyhatoda eszpresszóból és egyhatoda habból áll, így egy könnyű, krémes, visszafogott kávéízű italt kapunk.

Cappuccino vs. Latte: Mi a különbség?

A legtöbb kávéital, köztük a flat white, a macchiato és a cortado a fenti összetevők közül kettő vagy több kombinálásával készül.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.