Hogyan lehet buborékot fagyasztani?

Hogyan szórakoztatod magad az év leghidegebb napjain? Nehéz lehet! Végül is, nem mintha csak úgy összeterelhetnéd a barátaidat egy fogócskára a mínusz fokos hőmérsékletben.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy olyan helyen élsz, ahol minden évben sok hó esik, akkor talán könnyebb dolgod lesz. Talán elmehetsz szánkózni, vagy szervezhetsz hógolyócsatát. Vagy ha elég alacsony a hőmérséklet, kimész a szabadba, és buborékokat fagyasztasz!

Készítettél már fagyasztott buborékokat, vagy láttál már róluk képeket? Ha igen, akkor tudod, hogy gyönyörű látványt nyújthatnak. A fényes felszín alatt összetett jégkristályok figyelhetők meg. Egyesek még gyakorolják is a buborékok fagyasztását, amíg képesek arra, hogy fenyőtűk vagy fűszálak köré formálódjanak.

GONDOLkodott már azon, hogyan lehet buborékokat fagyasztani? Az első lépés az összetevők megfelelő keveréke. Sokan kísérleteztek már receptekkel az évek során. Ma a legtöbb buborékfagyasztó szakértő valamilyen meleg víz, kukoricaszirup, mosogatószer és cukor keverékét ajánlja.

Hogyan lehet buborékot fagyasztani?

Mindegyik összetevőnek különleges feladata van a tökéletes fagyasztott buborékok elkészítéséhez. A víz természetesen a fagyasztáshoz kell, a mosogatószappan pedig a tényleges buborékok előállításához. A kukoricaszirup sűrűbbé teszi az oldatot, így a buborékok tovább tartanak. A cukor segít abban, hogy a jégkristályok jobban látszódjanak.

Miután a hozzávalókat összekevertük, fontos, hogy az oldatot hagyjuk kihűlni a fagyasztóban. Körülbelül 30 perc elteltével vegye ki. Ezután készen állsz a fagyasztott buborékok készítésére – de mindenképpen öltözz melegen! A hőmérsékletnek elég alacsonynak kell lennie ahhoz, hogy ez a kísérlet működjön.

Milyen hidegnek kell lennie ahhoz, hogy buborékok fagyjanak? Nagyon hidegnek, sőt, fagyosnak kell lennie! Ha a buborékokat kint fogod megfagyasztani, a hőmérőnek -10° F (-23° C) értéket kell mutatnia. A buborékfagyasztópálca kiválasztásánál is körültekintően kell eljárnia.

Vannak, akik egyszerű fémpálcát használnak, mások viszont úgy találják, hogy sokkal szórakoztatóbb egy nyomóspalack és egy szívószál használata. Csak töltse meg a palackot a buborékoldattal, és helyezze bele a szívószálat. A szívószál és a palack közötti hézagokat ragasztószalaggal fedje le. Ezután nyomd össze a palackot, és nézd, ahogy a buborékok repülnek!

Tudtad, hogy minden buboréknak három rétege van? Ez igaz! Amikor ránézel egy buborékra, egy vízgömböt látsz, amelyet mindkét oldalon egy-egy szappanos vízréteg vesz körül. Hideg időben a középső vízréteg megfagy, és így jönnek létre a jégkristályok, amelyeket a fagyott buborékokban láthatsz.

A buborékokat a legjobb egy szélcsendes napon megfagyasztani. Így nagyobb a valószínűsége, hogy a buborékok még a kipukkanás előtt megfagynak. Persze még a megfagyott buborékok sem tartanak sokáig. A buborékban lévő levegő a jég legkisebb repedésén keresztül is kiszabadulhat. Ez a fagyott buborék kipukkanását okozza.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.