Hogyan készül a tészta?

Az emberek már nagyon régóta esznek tésztát. Először Kínában készítették több ezer évvel ezelőtt. A régészek nemrégiben ott találták meg a világ legrégebbi tésztás tálját. Ez 4000 éves volt!

Ma a tészta világszerte a népszerű ételek elengedhetetlen részét képezi. Gondolkodott már azon, hogy vajon hogyan készülnek? Két alapanyaggal kezdődik – liszttel és vízzel. A legtöbb ember sót is ad hozzá, amikor tésztát készít. Ez segít a tésztának jobban összeállni.

Miután a tésztát összekevertük és összegyúrtuk, hagyjuk pihenni. Ez lehetővé teszi, hogy hajlékonyabbá váljon. A pihentetés után ideje a tésztát sodrófa segítségével kinyújtani. Ezután egyszerűen vágjuk fel, hogy tésztát készítsünk belőle. Ha felszeleteltük, már főzhetjük és fogyaszthatjuk is!

Hogyan készül a tészta?

Minden ramen-rajongó megmondja, hogy nincs is jobb egy tál friss tésztánál. De egy másik lehetőség is nagyon népszerű az élelmiszerboltok polcain: az instant tészta! Ezek megfizethetőek és könnyen elkészíthetők. A világ minden táján élvezik az emberek.

Az instant tésztát a japán Momofuku Ando találta fel 1958-ban. Ő készítette a „Chikin Ramen”-t, amely nagyon hasonlított a ma is kapható instant ramenhez. Ando 1971-ben feltalálta a csészés tésztát is.

Készítettél már otthon instant tésztát? Ha igen, akkor tudod, hogy nagyon szárazak és törékenyek, amíg forró vízbe nem teszed őket. A csomagolás előtt a gyártók a tésztát sütéssel dehidratálják. Ez eltávolítja a nedvességet, így a tészta hosszú ideig tárolható.

Mindezek után, amit a tésztákról beszéltünk, talán elgondolkodik – mi a helyzet a spagettivel? Az nem tészta? Valójában a spagetti a tésztafélék közé tartozik, akárcsak a ravioli, a tortellini és a fettuccine. A tészta nagyon hasonlít a tésztára, de egy kicsit más.

A tészta durvább lisztből készül. Főzés után általában mártással is párosítják. Ezenkívül gyakran extrudálással formázzák, míg a tésztát sodorják és vágják. Természetesen a tésztát is Olaszországhoz kötik. Lehet, hogy ott az ázsiai tésztáktól elkülönülten alakult ki. Vagy a kínai találmány is hatással lehetett rá.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.