Ki találta fel az első televíziót?

Talán nehéz elképzelni egy világot televízió nélkül. Volt azonban egy idő, amikor még nem léteztek. Ez késztetett bennünket arra, hogy KÉRDÉSRE késztessen – ki találta fel az első televíziót?

A kérdésre adott válasz attól függ, hogyan definiáljuk a „televíziót”. 1922-ben Charles Jenkins először küldött állóképet rádióhullámokon keresztül. Három évvel később John Baird küldte az első élő adást. Az első nyilvános bemutatót 1926-ban tartotta az általa televíziónak nevezett alkotásáról.

Sokan azonban Philo Farnsworth-nek tulajdonítják a televízió feltalálását. Az első teljesen elektronikus televíziókészülékre 1927-ben nyújtott be szabadalmat, amelyet Image Dissectornak nevezett el. Egy másik feltaláló, Vladimir Zworykin két évvel később egy továbbfejlesztett rendszert épített.

Ahogy a televíziók tovább fejlődtek, úgy nőtt a népszerűségük. Az eladások az egekbe szöktek, különösen az 1950-es évek elején. Természetesen további fontos fejlesztések következtek. Az első praktikus távirányító 1956-ban került a boltok polcaira. A színes televíziókészülékek népszerűsége az 1970-es években nőtt meg. Ma már vannak intelligens tévékészülékeink, amelyek az internetre csatlakozva mindenféle szórakozást streamelni tudnak.

Ki találta fel az első televíziót?

Igen, a televízió hosszú utat tett meg a 20. század eleje óta. És fontos szerepet játszott a világ számos jelentős eseményében. Milliók nézték 1960-ban az első televíziós amerikai elnökválasztási vitát. Még többen nézték a televízióban az első holdraszállást 1969-ben. Ma is világszerte az emberek a televíziót használják a hírek fő forrásaként.

Természetesen a televízió a szórakoztatás teljesen új korszakát is megnyitotta. A televízió nélkül nem lennének sitcomok és valóságshow-k. Nem játszanánk ugyanúgy videojátékokat vagy néznénk rajzfilmeket. Úgy tűnik, a televízió hatása végtelen!

Manapság világszerte sokan használják a tévéket kedvenc filmjeik és műsoraik streamelésére. Csatlakoznak az internethez, és olyan szolgáltatások által nyújtott szórakozást néznek, mint a Netflix, a Hulu és a Disney+. Mi lesz a következő? A technológia ilyen gyors ütemben fejlődik, nehéz megjósolni!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.