Ki találta fel az első televíziót?

Ki találta fel az első televíziót?

Talán nehéz elképzelni egy világot televízió nélkül. Volt azonban egy idő, amikor még nem léteztek. Ez késztetett bennünket arra, hogy KÉRDÉSRE késztessen – ki találta fel az első televíziót?

A kérdésre adott válasz attól függ, hogyan definiáljuk a „televíziót”. 1922-ben Charles Jenkins először küldött állóképet rádióhullámokon keresztül. Három évvel később John Baird küldte az első élő adást. Az első nyilvános bemutatót 1926-ban tartotta az általa televíziónak nevezett alkotásáról.

Sokan azonban Philo Farnsworth-nek tulajdonítják a televízió feltalálását. Az első teljesen elektronikus televíziókészülékre 1927-ben nyújtott be szabadalmat, amelyet Image Dissectornak nevezett el. Egy másik feltaláló, Vladimir Zworykin két évvel később egy továbbfejlesztett rendszert épített.

Ahogy a televíziók tovább fejlődtek, úgy nőtt a népszerűségük. Az eladások az egekbe szöktek, különösen az 1950-es évek elején. Természetesen további fontos fejlesztések következtek. Az első praktikus távirányító 1956-ban került a boltok polcaira. A színes televíziókészülékek népszerűsége az 1970-es években nőtt meg. Ma már vannak intelligens tévékészülékeink, amelyek az internetre csatlakozva mindenféle szórakozást streamelni tudnak.

Igen, a televízió hosszú utat tett meg a 20. század eleje óta. És fontos szerepet játszott a világ számos jelentős eseményében. Milliók nézték 1960-ban az első televíziós amerikai elnökválasztási vitát. Még többen nézték a televízióban az első holdraszállást 1969-ben. Ma is világszerte az emberek a televíziót használják a hírek fő forrásaként.

Természetesen a televízió a szórakoztatás teljesen új korszakát is megnyitotta. A televízió nélkül nem lennének sitcomok és valóságshow-k. Nem játszanánk ugyanúgy videojátékokat vagy néznénk rajzfilmeket. Úgy tűnik, a televízió hatása végtelen!

Manapság világszerte sokan használják a tévéket kedvenc filmjeik és műsoraik streamelésére. Csatlakoznak az internethez, és olyan szolgáltatások által nyújtott szórakozást néznek, mint a Netflix, a Hulu és a Disney+. Mi lesz a következő? A technológia ilyen gyors ütemben fejlődik, nehéz megjósolni!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.