Mi az a sárkánygyümölcs?

A sárkánygyümölcsök sötét barlangokban élnek? Rejtett kincseket őriznek? Nem, természetesen nem! Sárkányokról nevezték el őket, mert úgy néznek ki, mint a sárkányok. A sárkányok pikkelyes, kígyószerű lények, amelyek gyakran ragyogó színekben pompáznak. A legtöbb sárkánygyümölcs, más néven pitaya, élénkpiros vagy rózsaszínű. Ritkábban a héjuk sárga. Zöld, sárkányszerű pikkelyeik is vannak.

Mi az a sárkánygyümölcs?

Hol teremnek a sárkánygyümölcsök? A sárkánygyümölcsök kaktuszon nőnek. Ezt a növényt Honolulu királynőjének nevezik. Ez egy nagyon különleges kaktusz. Virágai csak éjszaka nyílnak ki! A növény Mexikóban, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában őshonos. Ma az emberek a világ minden táján termesztik a Honolulu queen kaktuszt, hogy sárkánygyümölcsöt szüreteljenek.

Vágj fel egy sárkánygyümölcsöt, és fehér pépet találsz fekete magokkal. A gyümölcshús édes. Egyesek a kivihez, a görögdinnyéhez vagy a körtéhez hasonlítják. Ezért gyakran használják desszertekben. A sorbet, a sajttorta és a puding csak néhány gyakori étel. Sokan önmagában is fogyasztják a sárkánygyümölcsöt.

A sárkánygyümölcs egészséges nassolnivaló? Határozottan. Annak ellenére, hogy nagyon alacsony kalóriatartalmú, kis mennyiségben számos tápanyagot tartalmaz. Ezek közé tartozik az A-vitamin, a C-vitamin és a vas. Emellett cinket, rostot és magnéziumot is tartalmaz. A legtöbb ember nagyon egészségesnek tartja a sárkánygyümölcsöt.

Sőt, a sárkánygyümölcs tele van antioxidánsokkal. Ez azt jelenti, hogy segíthet megállítani a szervezet sejtjeinek károsodását. A szakértők szerint a sárkánygyümölcs segíthet a gyulladásos állapotok leküzdésében is. Ide tartozik az ízületi gyulladás és a köszvény. A sárkánygyümölcs segíthet a cukorbetegség szabályozásában is. Ez azért van, mert segíti a hasnyálmirigy sejtjeinek növekedését.

Szeretné kipróbálni a sárkánygyümölcsöt? Természetesen eheted önmagában vagy desszertben is. De rengeteg más felhasználási módja is van. Vannak, akik szeretik a sárkánygyümölcsöt a reggeli turmixukhoz adni. Mások szívesen grillezik nyárson, vagy egy pohár teába teszik. Egyesek még a gyümölcs héját is bepácolják, hogy salátában fogyaszthassák!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.