Miért esik le a műköröm?

A nem megfelelő előkészítés a leggyakoribb okok közé tartozik. A műkörömépítés előtt rendkívül fontos, hogy a természetes körmöket megtisztítsuk mindenféle szennyeződéstől, zsírtól és olajtól. A megfelelő és alapos előkészítés nagyon fontos. Csak így lehet erős és tartós műkörmöt építeni, amely nem jön le.

Egy másik nagyon gyakori probléma, ami a műköröm leválását okozhatja, az alapanyagok helytelen keverése, mint például az akril műköröm esetében.

A műkörömhullás okai

A műköröm leesését általában a levegőzés okozza. A levegőzés akkor következik be, ha a műkörmök nem mindenhol, különösen a körömágy közelében, a természetes körmökön nem megfelelően pelyhesülnek. Ebben az esetben az anyag érintkezik a körömágybőrrel vagy a tapadó bőrrel, és ez okozza a levegőzést.

A levegőzés elkerülhető a megfelelő előkészítéssel, a tapadó bőr eltávolításával, és ha a műköröm nem a bőrre épül.

Törött műköröm

Ha az akrilból vagy zseléből készült műköröm megsérült vagy letört, van lehetőség a javítására. Ebben az esetben a sérült rész selyem vagy üvegszál segítségével javítható a műköröm eltávolítása nélkül.

Ezzel szemben a ragasztott műkörmöket nem lehet javítani. Ebben az esetben a körmöt el kell távolítani és újra kell dolgozni.

Miért esik le a műköröm?

Túl vastag műköröm

Visszatérő hiba és probléma, amikor a műkörmös túl vastag műkörmöt épít. Ez nem csak természetellenes hatást kelt, de ha egy csapásra letörik, a természetes körömfelület is könnyebben sérülhet.

Műköröm vékony körmökre

Ha egy profi műkörmös minőségi alapanyagokkal dolgozik, akkor vékonyabb, gyengébb típusú körmökre is építhet műkörmöt. Vékony körmöknél ajánlott az akril körömépítés, valamint a körömerősítő vitaminok használata. Ezek erősebbé teszik a körömlemezt, így nem lesz probléma a tapadással.

A köröm tapadása

Tapadási problémák különösen töredezett, gyenge körmök esetén fordulnak elő. Az alapos előkészítés rendkívül fontos ahhoz, hogy a műköröm megfelelően tapadjon és tartós legyen. Az olajos, zsíros szennyeződéseket el kell távolítani a köröm felületéről, és fontos az alapozó használata. Ezután a körmöt nem szabad kézzel megérinteni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.