Hogyan állítsuk meg a hús romlását

Hogyan állítsuk meg a hús romlását

Ahhoz, hogy a hús ne romoljon meg, fontos, hogy megfelelően tároljuk. A húsok általában rövid ideig eltarthatók, kivéve, hogy fagyasztva több hónapig is eltarthatók. Először is, soha ne vásároljon olyan húst, amelynek lejárt a szavatossági ideje. Most, hogy megvásárolta a húst, fontos tudni, hogyan kell biztonságosan tárolni, hogy ne romoljon meg. A romlott hús jelei közé tartozik a megváltozott szín, a rossz szag, a zöld vagy fekete területek a felszínen stb.

Követendő lépések:

Soha ne hagyja a friss húst szobahőmérsékleten. Mindig tartsa hűtőszekrényben, hogy megakadályozza a megromlását. A friss hús szobahőmérsékleten néhány órán belül megromlik, míg a hűtőben akár egy hétig is eltartható.

Ha húst akar tárolni, a legjobb, ha a fagyasztóban tartja. De győződjön meg róla, hogy a környéken nem megy el az áram. A fagyasztott húsok sokáig elállnak, és körülbelül egy napig a hűtőszekrényben tartva kiolvaszthatja őket. Ha a húst a fagyasztóban tárolja, akkor vagy tartsa az eredeti csomagolásban, vagy tegye át egy Ziploc zacskóba, és tartsa a fagyasztóban.

A marhahús kemény húskészítmény, amely jól fagyasztható, és akár egy évig is eltartható. A sertéshús is hasonlóan jól fagyasztható, de körülbelül 8 hónapig tart. Ügyeljen arra, hogy a csomag, amelyben a húst tárolja, ne legyen lyukas, mert a hús vizesedhet. A fagyasztót egy takaróval is letakarhatja, hogy segítse a szigetelést és hidegebben tartsa a dolgokat.

A hús szárítása az egyik módja annak, hogy a friss húsból kivonja a nedvességet, és úgy tárolja, hogy ne romoljon meg. Általában a húst hő alkalmazásával és só hozzáadásával szárítjuk, és a megfelelő módon tároljuk. Ha helyesen végezzük, a szárított hús örökké eltartható. A hús szárításához használhat sütőt vagy elektromos szárítót.

A hús szárítására vonatkozó utasítások

  • Először is áztassa a friss húst körülbelül egy napig sós oldatban, vágja fel kis adagokra, hogy segítse a szárítási folyamatot.
  • Szárítsuk néhány órán keresztül, majd Ziploc zacskókba zárva.
  • Ha nincs sütője vagy szárítója, a húsdarabokat a napra is kiteheti és megszáríthatja.
  • A sóoldatot víz és só, lehetőleg jód nélküli tengeri só keverésével készíthetjük el.

Egy másik lehetőség a hús pácolása, ami nagyban hasonlít a szárítás folyamatához. Ennél az eljárásnál a húst sóval bedörzsöljük, majd felakasztjuk száradni. Ez az eljárás a marha- és sertéshús esetében elterjedtebb, mint a csirkénél. Az olyan halak, mint a lazac, szintén jól pácolhatók, és utána is kellemesek maradnak. A rehidratálás után ezeket a húsokat leginkább levesekben és egyéb készítményekben lehet felhasználni.

A húst füstölhetjük úgy, hogy a húst füstölőben vagy tűz fölött kezeljük. Használhat elektromos füstölőt, vagy gázzal vagy faszénnel működő füstölőt. A füst aldehideket juttat a húsba, aminek köszönhetően a nedvesség távozik a húsból, és hosszabb ideig tartós marad. A húsok füstölése nemcsak az eltarthatósági idejét hosszabbítja meg, hanem az ízét is sokszorosan javítja. ezeket a húsokat leginkább levesekben és más készítményekben lehet felhasználni.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.