Hogyan kell megfelelően lefagyasztani a kenyeret

Hogyan kell megfelelően lefagyasztani a kenyeret

Sok háztartásban a kenyér olyan étel, amely nem maradhat le az asztalról, szinte szent dolog, és minden étkezésnél jelen van. Ezért sokan közülünk minden nap vesznek kenyeret, hiszen igenis meg akarjuk enni, ha kemény, de mi történik, ha egy nap marad kenyér? Bár számos alternatíva létezik a szikkadt kenyér hasznosítására, de az is lehetséges, hogy lefagyasztjuk egy másik napra, amikor éppen fogytán van.

1. Először is ki kell emelnünk, hogy bármilyen típusú kenyeret lefagyaszthatunk: bagettet, zsemlét, kenyeret, teljes kiőrlésűt stb. Csak néhány ajánlást kell betartanunk, hogy felolvasztáskor a legjobb állapotban legyen. Az első dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a kenyeret még frissen kell lefagyasztani, vagyis nem hagyhatjuk megkeményedni, mert az eredmény szörnyű lesz.

2. A kenyér megfelelő lefagyasztásához azt is javasoljuk, hogy a kenyeret fagyasztás előtt vágjuk fel, mert így helyet takarítunk meg a fagyasztóban, és sokkal praktikusabb lesz a kiolvasztáskor is, amikor fogyasztásra kerül. Ha apró darabokban tároltad a kenyeret, akkor csak a szükséges mennyiséget veheted ki, és nem leszel kénytelen a tervezettnél több kenyeret felhasználni.

3. Mielőtt a kenyeret a fagyasztóba tesszük, érdemes egy fagyasztásra alkalmas műanyag zacskóba is tenni, vagy alufóliába csomagolni. Így elkerülhetjük, hogy más, fagyasztott ételek ízét átvegye, vagy hogy a kenyér érintkezzen a sok készülék által keltett faggyal. Emellett ajánlatos felírni a kenyér lefagyasztásának dátumát is, hogy először azt fogyassza el, amelyik a legtöbb időt töltötte a fagyasztóban.

4. A kenyér kiolvasztásakor csak vegye ki a fagyasztóból körülbelül két órával az elfogyasztása előtt, vagy használja a mikrohullámú sütőt a kiolvasztáshoz. A fagyasztott kenyeret azonnal meg is lehet pirítani, különösen, ha egy cipóban van, bár sütőt nem szabad használni, mert az kiszárítja a kenyeret, és megkeményedik.

A kiolvasztott kenyér ízletesebbé és puhábbá tételéhez egy remek trükk, amely közvetlenül a katalán kultúrából származik, ha félbevágunk egy paradicsomot, és a felolvasztott kenyér húsos felével megdörzsöljük a kenyeret. Ettől a kenyér is puhább és ízletesebb lesz!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.