Hogyan készítsünk házi marcipán cukorkát?

Hogyan készítsünk házi marcipán cukorkát?

Néha a legkedveltebb édességek azok, amelyeket rengetegen utálnak. A marcipán talán a legjobb példa erre. A marcipán a mandula ízprofiljának egy bizonyos részét hasznosítja, amit egyesek nem élveznek, de sokan abszolút szeretnek. Néha a boltban vásárolt marcipán feldolgozott ízesítőanyagai egyesek számára különösen kellemetlenek lehetnek.

Összetevők

  • 200 g kristálycukor
  • 200 g őrölt mandula
  • 1 tojás

A következő lépéseket kell követni:

1. Bár használhatunk kristálycukrot és őrölt mandulát is, nem biztos, hogy a házi marcipánunkhoz megfelelő állagú lesz. Emiatt mindkettőt kicsit jobban meg kell őrölnünk. Ideális esetben ezt konyhai robotgépben tehetjük meg, de turmixgép vagy merülőmixer is működhet. Ne használjunk mozsárt és mozsárt, mert a végén nem megfelelő állagot kaphatunk.

2. Az egyszerű házi marcipáncukorka recept következő lépésében keverjük össze a cukrot és a mandulát egy tálban.

3. Törjük fel a tojást, és válasszuk szét a fehérjét a sárgájától. A sárgáját tegyük félre a hűtőszekrénybe. Bár ehhez a részhez csak a fehérjére van szükségünk, a sárgájára később is szükségünk lesz.

4. A tojásfehérjét lassan keverjük a tálba a cukorral és a darált mandulával. Ne feledjük, hogy a fehérjét enyhén verjük, anélkül, hogy csúcsokat képeznénk, mint a habcsók esetében. Látnia kell, hogy a keverék nedves homok állagú lesz. Keverje jól össze a három hozzávaló teljes integrálódásához. Ez a lépés fontos ahhoz, hogy ez a marcipános cukorka recept jól sikerüljön.

5. Nedvesítse meg a kezét, és gyúrja az összetevőket ugyanabban a tálban, amíg egy homogén, puha és formázható állagú tésztát nem kap. Ha ezt elértük, formázzunk belőle egy golyót, csomagoljuk be fóliába, és hagyjuk pihenni körülbelül egy órát a hűtőben. Most már csak be kell fejeznünk ezt a házi marcipános édességreceptet.

6. Miután letelt ez az idő, vegyük ki és osszuk a tésztát nem túl nagy (egyenként kb. 15 grammos) és egyenletes méretű adagokra. Adjuk meg minden egyes cukorkadarabnak a kívánt formát: félhold, csillag, szív stb. A befejezéshez használjuk a korábban félretett tojást tojásfestékként.

7. Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 ºC-ra. Közben készítsük elő a tálcát úgy, hogy zsírpapírral borítjuk be. Az egyes marcipáncukorkákat úgy helyezzük el, hogy legalább 3 hüvelyk távolság legyen közöttük, hogy ne süljenek össze.

8. Ez egy nagyon fontos lépés a marcipáncukorkák receptjében. Ezeknek a cukorkáknak a sütési ideje mindössze 2-3 perc. Ez azt jelenti, hogy a sütőnek megfelelő hőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt beteszed őket, ezért ne hagyd ki az előmelegítést. Sütés közben ne nyisd ki a sütőt, de ne is süsd túl őket.

9. E néhány perc után vedd ki a tálcát a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni a marcipáncukorkákat, mielőtt leveszed őket a tálcáról. Ez segít abban, hogy a cukorkák ne törjenek szét. Ha kihűltek, leemelheted őket, és sütiformába teheted, vagy becsomagolhatod őket ajándékba.

Tippek

  • A házi marcipáncukorkák elkészítéséhez válasszon a legjobb minőségű mandulát. A marcona fajtát használják a legtöbbet a kézműves marcipánban.
  • Ha szeretné, a házi marcipánjának eredeti jelleget adhat, ha a cukor és a mandula keverékéhez fűszert, például őrölt ánizst vagy egy csipetnyi fahéjat ad. Egy másik lehetőség, hogy finom narancs- vagy citromaromát adunk neki, ha valamelyik citrusféle finomra őrölt héját is belekeverjük.
  • Ne feledje, hogy a finom házi marcipán titka az, hogy nagyon finom tésztát kapjon, ezért nagyon fontos a cukor és a mandula teljes őrlése. Egy másik lehetőség, hogy porcukorral és már őrölt mandulával készítjük el, amit szintén találunk a szupermarketben.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.