Mi a tigrisszem kő és jelentése?

A tigrisszem egy féldrágakő, amely különböző ásványokból áll. A barna és sárga színben csillogó megjelenéséről ismert, ami megkönnyíti az azonosítását. Bár viszonylag olcsó, különösen a gyémántokhoz és más drágakövekhez képest, gyakran használják ékszerekben díszítésre. Sok más drágakőhöz hasonlóan azonban a tigrisszemnek is van metafizikai tulajdonsága, amelyet különböző kultúrákban képviselnek. E kultúrák némelyikében a tigrisszemet még erőteljes amulettnek is tekintik.

A tigrisszem jelentése

Csiszolás után a tigrisszem vagy tigrisszem gyönyörű csillogással rendelkezik. Az ősi civilizációkban díszként használták, számos feljegyzés az ókori Egyiptomból származik. Bár nevének eredetéről többféle elmélet is létezik, a legvalószínűbb, hogy a kő uralkodó borostyánszínű árnyalatának köszönhető. Ha fényt vetünk rá, a visszaverődés egyedi fényt sugároz, amely a tigris titokzatos és átható szemeire emlékeztet.

Most, hogy már tudjuk, miért nevezik tigrisszemnek, mélyebben is megvizsgálhatjuk a neki tulajdonított jelentést. A nagymacska ereje, energiája és ügyessége, amelyről a drágakő a nevét kapta, segít megérteni a szimbolikáját. A tigrisszemet évek óta a szerencsével és a védelemmel hozzák összefüggésbe. Valójában a tigrisszemet az átkok elleni egyik legjobb védelmezőnek tartják, hasonlóan ahhoz, ahogyan a nazar a gonosz szem elleni védelemre szolgál.

A tigrisszem kő tulajdonságai

A tigrisszemnek, mint ezoterikus kőnek, bizonyos tulajdonságokat tulajdonítanak. Ahhoz, hogy megtudjuk, melyek ezek, először az amulett fizikai tulajdonságairól kell beszélnünk. A tigrisszem kvarc és más ásványok (például limonit) mikrokristályai adnak neki a Mohs-féle skálán közepes keménységet.

Ahogy fentebb már említettük, nem egy különösebben drága kő. Ez nem akadályozza meg abban, hogy nagyon népszerű legyen mindenféle ékszerben, és nemesfémekkel és kövekkel kombinálva drága ékszereket lehet belőle készíteni.

Azt mondják, hogy a „szabadság köveként” is ismert tigrisszem pozitív energiával van feltöltve. Ez a tulajdonsága megvédi a kő hordozóit a környezetből érkező rossz rezgésektől, és segíthet megőrizni az egyensúlyt kedvezőtlen helyzetekben. Ez azt jelenti, hogy ha félünk, szorongunk vagy nehezen hozunk döntéseket, a tigrisszem segíthet ellensúlyozni ezeket a problémákat. A kínai gyógyászatban alapvető kőnek számít, amelyet a jin és a jang egyensúlyának megteremtésére használnak.

Használata a jó testi és lelki egészséghez is kapcsolódik. Azt mondják, hogy a tigrisszem-kvarc fokozza a 7 csakra működését, különösen azokat, amelyek a koncentrációt vagy a kreativitást befolyásolják.

A tigrisszem kövek felhasználása

Az ezotéria szerelmesei körében az egyik legnépszerűbb hiedelem, hogy a tigrisszem-kvarc energiája nagyon jótékony hatással lehet az egészségünkre. Valójában olyan előnyökkel hozzák összefüggésbe, mint a következők:

  • Segít enyhíteni a fejfájást
  • Serkenti a gyorsabb felépülést betegség vagy sérülés után
  • Jótékonyan hat a belső egyensúly fenntartására
  • Alapvető kőnek számít a mentális nyugalom élvezéséhez
  • Nagyszerű szövetséges az olyan problémák ellen, mint a szorongás vagy a stressz
  • Serkenti a kreativitást és a személyes koncentrációt

Fontos megjegyezni, hogy ezen egészségügyi tulajdonságok alátámasztására kevés szakértői értékeléssel rendelkező orvosi bizonyíték áll rendelkezésre. Az alternatív gyógyászatban való használata ellentmondásos lehet, és nem helyettesítheti a szakképzett orvosi kezelést.

Sokan használják a tigrisszemet meditációban. A szemöldök közé, a harmadik szemként ismert csakra közé helyezve a gyakorlók szerint képes megnyitni az elmét és pozitív energiát csatornázni az egész testbe. Ez növelheti a belső erőt és nagyobb érzelmi stabilitást biztosíthat.

Azt mondják, hogy ez a kő optimizmust és vitalitást is biztosít. Úgy tartják, hogy nagy segítség lehet nehéz döntések meghozatalakor vagy egy új projekt vállalásakor. A tigrisszem állítólag nemcsak szerencsét, hanem pénzt, sikert és jólétet is hoz.

Mi a tigrisszem kő és jelentése?

Hogyan használjuk a tigrisszemet

A tigrisszem tulajdonságait és előnyeit már ismeri. Azonban talán elgondolkodik azon, hogyan töltse fel a tigrisszemet, vagy hogyan viselje, hogy kihasználja előnyeit.

Az ezotéria szerint a tigrisszemet meg kell tisztítani a használathoz. Tisztítsuk meg a követ egy csap alatt normál hideg vízzel kb. 1 percig. Ha szeretné, előbb sós vízbe is belemárthatja a követ. Úgy tartják, hogy ez elnyeli a kőben a korábbi használatból tárolt negatív energiákat. A tigrisszem kő feltöltése úgy történik, hogy éjszakára a telihold fénye alatt hagyjuk. Úgy tartják, hogy ez aktiválja az amulett jótékony tulajdonságait.

Mint erőteljes drágakő, érdemes lehet félretenni arra az esetre, ha szükség lesz rá. A feltöltést körülbelül 2 havonta kell elvégezni, bár ez attól függ, hogy min megy keresztül. Ennek megfelelően várhat több vagy kevesebb időt.

Hogyan kell viselni a tigrisszemet

A tigrisszemet karkötőkben, fülbevalókba vagy medálokba ágyazva viselik, vagy egyszerűen csak a táskában vagy zsebben tartják. Sokan hordják maguknál az általuk erősnek tartott amulettet. Ha úgy döntöttél, hogy karkötőkben használod a követ, akkor talán kíváncsi vagy, hogy a tigrisszem karkötőt milyen kézben használod. Segítség, hogy a rossz energiák elűzéséhez, valamint az Ön és szerettei védelméhez a legjobb, ha a bal kezében hordja a tigrisszemet.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.