Hogyan tároljuk az uborkát

Hogyan tároljuk az uborkát

Bár az uborka egész évben kapható, a nyári hónapokban élvezhetjük a legjobban. Nagyon jó móka különböző fajtákat termeszteni a zöldségeskertben, hogy savanyíthassa őket, különböző ételekhez használhassa őket, vagy felszeletelhesse őket egy könnyű nassolnivalóhoz. A főszezonban az uborka kicsit frissebb és ízletesebb, és elengedhetetlen a ropogós nyári salátákhoz, a crudité-felületekhez, sőt, még a laktató turmixokhoz is.

Ha valaha is észrevetted, hogy az uborka már napokkal azután lejár, hogy hazahoztad a piacról, az a tárolás módjával függhet össze. Sok boltban vásárolt uborkának van egy viaszos rétege, amely hosszabb eltarthatóságot biztosít. Ha maga termeszti az uborkát, igyekezzen a szedéstől számított két-három napon belül elfogyasztani.

Hogyan tároljuk az uborkát

A legtöbb ember a hűtőszekrény ropogós fiókjába dobja az uborkát, ami nem a legrosszabb megoldás, de van egy egyszerű trükk, amivel tovább frissen tarthatja. Csomagolja az egész uborkát fóliába, majd tárolja légmentesen záródó edényben. A műanyag fólia pajzsként működik, és bezárja a nedvességet, ami megakadályozza, hogy az uborka megérjen és pépes legyen. Miután kipróbálta ezt a módszert, kellemesen meg fog lepődni, hogy az uborkák még akár egy hét múlva is ropogósak és ropogósak lesznek.

Hogyan tároljuk az uborkaszeleteket

Ha előre felszeleteli az uborkát, hogy a hét folyamán kényelmes rágcsálnivaló legyen, ne tegye műanyag zacskóba, hacsak nem tervezi, hogy még aznap elfogyasztja. Ehelyett csomagolja be őket egy nedves papírtörlőbe, majd légmentesen záródó edényben tárolja őket legfeljebb öt napig. A nedvesség megkötése a kulcs ahhoz, hogy az uborkaszeletek minél tovább frissek maradjanak.

Le lehet fagyasztani az uborkát?

Magas víztartalma miatt az uborka könnyen tárolható a fagyasztóban, és egész évben élvezhető. Előzetesen mindig érdemes felszeletelni őket, de az már csak rajtad múlik, hogy meghámozod-e vagy sem.

Miután felszeletelte, terítse ki az uborkakarikákat egy pergamenpapírral bélelt tepsire, és fagyassza le őket két-három órán keresztül. Ezután tárolja őket egy fagyasztóbarát edényben a mélyhűtőben, ügyelve arra, hogy a tetejükön hagyjon egy kis helyet arra az esetre, ha fagyasztás közben kitágulnának.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.